Volg ons via
 

6 tips om je keuken gezelliger te maken

Een gezellige keuken | Tips voor een gezellige uitstraling van de keuken.

Lekker ontbijten, samen koken of gewoon een kopje koffie met een krant: we brengen steeds meer tijd in onze keuken door. En dat maakt de sfeer en gezelligheid in de keuken natuurlijk ontzettend belangrijk. Maar hoe maak je jouw keuken nu een fijne, aangename plek om lekker samen te komen? Je leest het hier!

1. Maak het persoonlijk

De keuken moet natuurlijk functioneel zijn, maar vergeet niet dat het gewoon onderdeel van een sfeervol thuis is; en dat betekent dat er gerust wat persoonlijke items terug mogen komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie foto op hout, een leuke collage aan de muur of een aantal toffe koelkastmagneten met persoonlijke foto’s? Zo maak je de keuken ineens een stuk gezelliger en persoonlijker!

2. De juiste verlichting

Functionele verlichting is belangrijk, maar ook sfeerverlichting mag in de keuken een grotere rol spelen. Hang bijvoorbeeld een led strip of mooie, dimbare spotjes onder de keukenkastjes of onder je ontbijtbar. Plaats een mooie tafellamp op het werkblad of installeer mooie, dimbare plafondverlichting om de ruimte ook wanneer het donker wordt lekker sfeervol te houden.

3. Gebruik warme kleuren

Een keuken kan snel kil aanvoelen door de koude kleuren van de apparatuur en de felle taakverlichting. Breng wat balans aan door warme kleuren te gebruiken: verf bijvoorbeeld een muur in een warme tint, of plaats wat kleurige kussens op de keukenstoelen. Je kunt de warme kleuren ook in accessoires zoals de waterkoker terug laten komen.

4. Kies natuurlijke materialen

Een kale, witte muur is direct een stuk sfeervoller en warmer wanneer er een aantal houten snijplanken tegenaan hangen. DIt komt omdat natuurlijke materialen zoals hout voor een gezellige uitstraling zorgen. Laat dus ook zoveel mogelijk natuurlijke materialen in het zicht staan om je keuken wat gezelliger te maken.

5. Planten en bloemen

Zoals in iedere ruimte in huis kunnen planten en bloemen ook de keuken ontzettend veel sfeer geven. Het leuke is dat je allerlei kruiden en specerijen aan je keuken toe kunt voegen om én lekker te koken, én meer gezelligheid en sfeer te creëren! 

6. Meer opbergruimte

Een rommelige keuken oogt natuurlijk niet gezellig. Door wat extra opbergruimte te creëren zorg je ervoor dat rommel direct opgeruimd kan worden en je keuken lekker overzichtelijk blijft. Dit maakt de keuken niet alleen sfeervol, maar ook direct een stuk functioneler! Alle ruimte die overblijft op het keukenblad kan vervolgens deels gebruikt worden om wat persoonlijke items en planten toe te voegen. 
 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 25-06-2020
Hits: 305
Categorie: 
Easy Living
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
keuken, uitstraling, opbergruimte, verlichting, foto op hout