Volg ons via
 

Drie overwegingen bij een schoonmaakster inhuren

Schoonmaakster inhuren | Weet goed waar je op moet letten als je een huishoudelijke hulp inhuurt.

Denk jij er al een tijdje over na om een schoonmaakster in te huren? Het is een prettig idee dat jouw huis lekker schoon is als je na een lange dag uit je werk komt. Maar er zijn ook een aantal vragen die je jezelf moet stellen voordat je een schoonmaakster aanneemt.

Wat is je relatie met de schoonmaakhulp?

Dit is een heel logische vraag die veel mensen zichzelf stellen voordat ze een werkster inhuren. Iemand komt wel in jouw huis om schoon te maken, waardoor het raadzaam is om niet de eerste de beste schoonmaakster aan te nemen. Het kan een prettig idee zijn om een bekende jouw huis te laten poetsen, maar aan de andere kant kan dit juist ook weer te intiem aanvoelen als iemand die je kent jouw ondergoed opvouwt. Je kunt ook bij vrienden met een werkster informeren of deze betrouwbaar is en nog tijd heeft om een extra klus aan te nemen, of kiezen voor een bemiddelend bedrijf dat jou aan een betrouwbare schoonmaakster helpt.

Hoe zit het met verzekeringen?

Veel mensen denken dat de aansprakelijkheidsverzekering van de hulp schade in huis vergoed tijdens het schoonmaken, maar dat is niet zo. Wanneer je een schoonmaakster inhuurt is deze als het ware in dienst bij jou als particuliere klant. De schoonmaakster is er om taken voor jou uit te voeren tegen betaling. Misschien heb je al een opstalverzekering omdat de bank dit bijvoorbeeld verplichtte vanwege de hypotheek, maar een inboedelverzekering is optioneel. Als je nog geen inboedelverzekering hebt afgesloten, valt het aan te raden om dit te doen als je een werkster aanneemt. Want ongelukjes zoals het omstoten van een dure vaas horen bij het risico dat jij als particuliere klant neemt wanneer je een schoonmaker aanneemt. In dit scenario ben jij de 'werkgever' en draag je het risico van schade door jouw 'medewerker'.

Is een schoonmaakster het geld waard?

Of het inhuren van hulp voor jou het geld waard is, is een heel persoonlijke vraag. Welke waarde hang jij aan een schoon huis? En wat heb je hiervoor over? Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jij werkt als zelfstandige tegen een uurtarief van €50,-. Als je thuis werkt en tussendoor tijd vrij maakt voor stofzuigen, de was en het schoonmaken, kost dit je zo een paar uur per week. Deze tijd had je ook kunnen gebruiken om te werken. Zo kan het mislopen van inkomsten duurder zijn dan het inhuren van een schoonmaakster. De uurtarieven van een huishoudelijke hulp lopen behoorlijk uiteen. Voor hulp in huis tegen een laag uurtarief kun je bijvoorbeeld kiezen voor een schoonmaakstudent. Stel vooraf altijd een goed huishoudschema op, zodat de hulp weet wat er van hem of haar verwacht wordt.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 27-06-2020
Hits: 335
Categorie: 
Handig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
schoonmaakster, huishoudelijke hulp