Volg ons via
 

Hoe kun je het beste je televisie reinigen?

Televisie schoonmaken | Tips om je tv op de juiste manier te reinigen.

In de meeste woonkamers en ook slaapkamers staat wel een televisie. Vroeger was de televisie een grote bak die veel ruimte in beslag nam. Deze zijn nu vervangen door platte schermen waarop niet alleen traditionele televisie, maar ook internet tv vertoond wordt. Deze televisies kunnen ook gemakkelijk aan de wand gehangen worden. Maar televisies blijven echte stofvangers, ondanks dat ze plat geworden zijn. Hoe maak je dus het beste je televisie schoon?

Onderdelen van de televisie

De oude klassieke televisies bestonden vooral uit een hele grote kast met hierin een scherm. De grote kast rondom de televisie is bij de huidige televisies verdwenen. Omdat televisies zo smal zijn geworden, fungeert de kast nu als een rand rondom het beeldscherm. Er zijn zelfs televisies die helemaal geen rand meer hebben. Het zal duidelijk zijn dat de rand van de televisie een stuk steviger is dan het beeldscherm en een grovere schoonmaak aankan. Dit geldt uiteraard niet voor het beeldscherm. Welk soort televisie je ook hebt, het beeldscherm dient altijd zeer voorzichtig schoongemaakt te worden.

Wat moet je in ieder geval nooit doen?

Waar je in ieder geval rekening mee moet houden en dat is eigenlijk altijd het geval met alle soorten elektronische apparatuur, gebruik nooit teveel water of vloeistoffen op je schoonmaakdoekje. Water of vloeistof kan in de televisie terechtkomen, waarmee je de elektronica beschadigt en zelfs kortsluiting kan veroorzaken. Om deze reden is het ook niet verstandig om rechtstreeks een schoonmaakvloeistof op de tv te sproeien. Wil je de televisie schoonmaken met papier? Dan is dit in principe mogelijk. Dit geldt overigens niet voor alle papiersoorten. Vooral voor het beeldscherm moet je tissues en toiletpapier vermijden. Dit papier is niet zacht genoeg en kan krassen op je mooie tv veroorzaken. Er zijn talloze soorten schoonmaakmiddelen te koop die speciaal voor televisieschermen zijn bedoeld. Deze producten zijn altijd duur en je kunt een televisie altijd nog het beste zonder een speciaal middel schoonmaken. Schoonmaakmiddelen met chemische stoffen moet je sowieso nooit gebruiken op een beeldscherm.

Juiste wijze van een televisie schoonmaken

Het belangrijkste hulpmiddel dat je bij het reinigen van je televisie nodig hebt is een microvezeldoekje. Microvezeldoekjes zijn zacht, laten geen pluisjes achter en zullen het oppervlak nooit beschadigen. Deze doekjes worden vaak ook als brilpoetsdoekjes gebruikt. Vervolgens heb je water nodig en als je dit wenst azijn. Vul een glas voor de helft met water en voor de helft met azijn. Als je liever geen middelen gebruikt, laat de azijn dan achterwege. Alleen water gebruiken mag ook, maar azijn geeft het beeldscherm een extra heldere glans. Je doopt het microvezeldoekje in het mengsel en je veegt hier zachtjes mee over het beeldscherm. Stof en vlekken worden zo gemakkelijk verwijderd. Zit er een lastiger te verwijderen plek op het beeldscherm? Ga niet op je beeldscherm drukken, maar blijf ronddraaiende bewegingen maken. De rand mag wel afgenomen worden met een stofdoek of een papieren doek, maar het is verstandig om deze ook met een microvezeldoekje te reinigen. De rand mag je harder aanpakken, maar voorzichtigheid blijft altijd geboden.

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 08-07-2020
Hits: 368
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
televisie schoonmaken, tv reinigen