Volg ons via
 

Een slaapbank kopen

Slaapbank kopen | Een goede en goedkope slaapbank kan veel comfort bieden.

De veelzijdige bank

Martin Visser ontwierp eind jaren 50 en begin jaren 60 zijn eerste serie banken voor Spectrum. Zijn meest bekende ontwerp, de BR 02 slaapbank is een echte designklassieker geworden. De bank is door vele ontwerpers als voorbeeld beschouwd.

Design icoon

De code-benaming ‘BR’ staat voor Bank Rusten. Dit in tegenstelling voor ‘BZ’ wat bank zitten betekent.
De slaapbank uit 1960 heeft een rond frame. Het frame heeft ter hoogte van de rugleuning aan de achterkant altijd een knik zodat het frame de lijn van de bank volgt. De rugleuning wordt door afstand houders optisch ‘los’ van het frame gehouden.

De eerste banken van Spectrum werden voorzien van jute spanbanden. De banden van nu zijn van zwart elastisch materiaal gemaakt. De stoffering van de Spectrum banken is altijd strak en hoekig waardoor de rechte vormen van de bank goed tot zijn recht komen. De stoffering zit altijd vast op de bank, er zijn nooit afneembare hoezen gemaakt.

Slaapbank

Een slaapbank is een bank die kan worden omgezet in een bed. Het heeft meestal een metalen frame dat een matras bevat en kan worden opgeklapt om onder de zitkussens te worden opgeborgen. Slaapbanken zien eruit als een gewone bank. Voor het comfort zijn de grootte, het materiaal en de stevigheid bepalend. Bedbanken hebben meestal een queensize formaat. Dit is een prima matras voor één persoon, maar met zijn tweeën is het wat krap. Een matras dient een goede steun aan de rug te geven. binnenvering- en pocketveringmatrassen zijn het meest geschikt.

Voordelen

Een slaapbank is natuurlijk Ideaal als er niet zoveel ruimte is en toch af en toe een extra slaapplaats nodig is. De slaapbanken van tegenwoordig zijn van goede kwaliteit. Uw gasten slapen comfortabel en hebben een goede nachtrust. Een slaapbank is ruimte besparend. Niet alleen in de logeerkamer, maar ook in de living.

Gebruik je dagelijks een slaapbank ga dan voor kwaliteit in plaats van een goedkope slaapbank kopen. Een solide bank combineert slapen en zitten. Bij het zitten is namelijk sprake van een puntbelasting, terwijl bij het liggen het lichaamsgewicht over het matras wordt verdeeld.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 17-07-2020
Hits: 227
Categorie: 
Easy Living
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
goedkope slaapbank, slaapbank kopen