Volg ons via
 

Nieuwe badkamer? Hier moet je rekening mee houden

Aanschaf van een badkamer | Tips waar je op moet letten.

Ben je van plan om je badkamer op te knappen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hoe begin je precies met het renoveren van je badkamer? En waar moet je eigenlijk allemaal op letten?

De badkamer is tegenwoordig niet alleen maar functioneel, maar ook een warme en gezellige ruimte. Het is niet meer alleen een ruimte waar je een douche neemt om je schoon te houden, maar waar je ook kunt genieten van een heerlijk ontspannen bad en tot rust kunt komen.

Luxe douche of bad?

Ga je voor een luxe inloopdouche? Houd rekening met wat voor soort inloopdouche je graag wilt. Een inloopdouche die gelijk ligt met de vloer is bijvoorbeeld niet altijd mogelijk in de wat oudere huizen. Je kunt ook kiezen voor een mooie regendouche voor net dat beetje extra comfort. Wil je liever een bad? Let dan goed op het type bad waar je voor gaat. Zo is een losstaand bad iets minder geschikt met kinderen, omdat bij dit type meer onderhoud nodig is vanwege opspattend water op de vloer en om het bad heen.

Natuurlijke badkamer

Tegenwoordig zijn natuurlijke materialen helemaal hip. Niet gek ook, want natuursteenimitaties geven een heel natuurlijk karakter aan je badkamer. Dat maakt het niet alleen gezellig, maar ook een ruimte om heerlijk in te ontspannen. Deze materialen hoeven gelukkig niet duur te zijn, veel bouwmarkten bieden namelijk goedkopere opties aan die niet onderdoen wat betreft kwaliteit.

Kleur in je badkamer

Wat we ook steeds vaker zien, is wat meer kleur in de badkamer. Ga daarom niet voor simpel wit of grijs, maar leg hier en daar kleuraccenten aan in de badkamer. Dat kan bijvoorbeeld met een aantal gekleurde tegels in de muur, een gekleurde wand, of gekleurd kraanwerk. Zo kun je een simpele, zilveren kraan kopen, maar je kunt ook gaan voor een gouden, bronzen of zwarte kraan.

Opbergruimte

Denk bij het opknappen van de badkamer niet alleen aan de douche en wastafel, maar ook aan het creëren van voldoende opbergruimte. In de badkamer moeten vaak veel spullen worden opgeborgen, zoals handdoeken en schoonheidsproducten. Je wilt namelijk niet altijd dat deze in het zicht liggen. Voorzie de badkamer daarom van bijvoorbeeld een ingebouwde wand- of spiegelkast, zodat je genoeg ruimte hebt om de spullen uit het zicht te leggen.

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 27-07-2020
Hits: 298
Categorie: 
Easy Living
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
aanschaf badkamer, opbergen badkamer, kleur badkamer, regendouche