Volg ons via
 

Waarom kiezen voor LED verlichting?

Waarom kiezen voor LED verlichting? | Zes redenen waarom je er goed aan doet om LED verlichting aan te schaffen

Ben jij nog niet overgestapt naar LED verlichting? Dan wordt het misschien tijd om je hier eens goed in te verdiepen. Deze vorm van verlichting brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Hieronder lees je 6 redenen om vandaag nog de switch te maken naar LED lampen!

1. Je bespaart energie

Een van de grootste voordelen van LED verlichting is dat het heel energiezuinig is. Het verbruikt bijvoorbeeld tot maar liefst 90% minder energie dan een traditionele gloeilamp. Zelfs als je dacht goed bezig te zijn met spaarlampen, kun je er met LED verlichting nog flink op vooruit gaan. Als je alle lampen in je woning vervangt voor LED, bespaar je namelijk gemiddeld 50% energie. Je begrijpt vast dat dit ook op een positieve manier terug te zien is op je energierekening. De investering van de nieuwe LED lampen heb je dus zo weer terugverdiend!

2. LED lampen gaan lang mee

Een LED lamp is sterk en gaat dus lang mee. Waar de gloeidraad in een halogeenlamp of gloeilamp na een kleine tik al kapot kan gaan, is dit bij LED verlichting niet het geval. Deze moderne lampen kunnen wel tegen een stootje.

3. Het is beter voor het milieu

LED verlichting is duurzaam, omdat de lampen een lange levensduur hebben en weinig energie verbruiken. Maar het is ook op een andere manier veel beter voor het milieu. De meeste LED lampen zijn (in tegenstelling tot halogeenlampen en gloeilampen) heel goed te recyclen. Nog een goede reden om over te stappen!

4. De lampen zijn veiliger

De kans is groot dat je je vingers al eens hebt gebrand aan een hete lamp. Bij het verwisselen van een LED lamp hoef je hier niet meer bang voor te zijn. De lampen worden namelijk ‘handwarm’ en dus niet meer gloeiend heet. Dit is veel veiliger als je kleine kinderen in huis hebt die graag alles aanraken.

5. Je hebt direct licht

De grootste ergernis bij spaarlampen is zonder twijfel de opwarmtijd. Tegen de tijd dat het licht op volle sterkte brandt, heb je het eigenlijk al niet meer nodig. Bij LED verlichting kun je direct genieten van de volledige lichtsterkte. Ook zal het licht niet eerst gaan trillen of knipperen zoals bij tl-verlichting. Ideaal toch?

6. LED heeft een toegankelijke fitting

De meeste LED lampen hebben een hele toegankelijke fitting. Hierdoor kun je de nieuwe LED lamp gewoon in je huidige armatuur bevestigen. Dit wordt ook wel de ‘Retro Fit’ techniek genoemd. Overstappen is dus helemaal niet lastig!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 10-08-2020
Hits: 150
Categorie: 
Duurzaam leven
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
LED verlichting, LED lampen