Volg ons via
 

Hoe houd je je woning leefbaar tijdens een verbouwing?

Verbouwen | Hoe houd je je woning leefbaar?

Het is vaak een enorm stressvolle gebeurtenis: een verbouwing. Natuurlijk, als het eenmaal af is en het eindresultaat er staat, is het genieten geblazen. Maar hoe houd je de boel leefbaar tijdens je verbouwing? Daar hebben we handige tips voor: lees mee!

Je spullen opslaan

Tijdens een verbouwing moeten ook alle spullen die in je woning staan aan de kant. Om overal bij te kunnen en om te voorkomen dat je mooie meubels, accessoires en meer beschadigen. Logisch! Maar waar kun je al die spullen kwijt? We hebben een ideale tip voor je: sla de spullen buitenshuis op! Bij 1Box.nl kun je verschillende opslagruimtes huren: precies zo groot als jij nodig hebt voor je spullen. Makkelijk, toch? Zo heb jij er geen omkijken naar – je hebt immers wel genoeg aan je hoofd.

Houd het netjes en schoon

Je kunt je huis natuurlijk niet tiptop in orde houden tijdens een verbouwing: er wordt nu eenmaal hard gewerkt en geklust. Maar toch raden we aan om het zo netjes mogelijk te houden. Ook dat draagt namelijk bij aan de leefbaarheid van je woning! Houd in ieder geval de ruimtes waarin je tijdelijk woont met je gezin zo schoon mogelijk. Om de paar dagen een snelle poetsbeurt doet wonderen. En trek bijvoorbeeld de vieze bouwschoenen uit voor je naar binnen loopt!

Maak er iets gezelligs van

Heb je tijdelijk intrek genomen in een kamer in huis die je normaal gezien bijvoorbeeld helemaal niet als woonkamer zou gebruiken? Misschien is de slaapkamer wel tijdelijk de ruimte om te slapen en om te wonen ineen. Ideaal is dat natuurlijk niet, maar probeer er toch wat gezelligs van te maken. Hang bijvoorbeeld wat leuke foto’s aan de muur. Of zet een plantje neer. Zo maak je het huiselijk!

Heb geduld

Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch benoemen we het nog even: heb geduld. Grote kans dat de verbouwing uitloopt – zo gaat dat meestal. Af en toe is het echt niet erg om met je handen in het haar te zitten. Maar probeer positief te blijven en blijf lachen. Dat maakt het echt dragelijker!

Sla memorabele herinneringen op

Hoe je nog meer positief kunt blijven? Sla de gekke gebeurtenissen op als memorabele herinneringen! Zo kun je er wel chagrijnig over doen dat je een paar avonden moet koken op een campinggaspitje in de badkamer en moet afwassen in de badkuip, maar is het niet leuker om er de lol van in te zien? Later kun je er zo echt om lachen!

Geef bouwvakkers de ruimte

Laat je de verbouwing uitvoeren door professionals? Dan lopen er de hele dag door bouwvakkers rond op jouw grond. En eerlijk is eerlijk: af en toe loop je elkaar gewoon in de weg. Probeer dan ook om de bouwvakkers de ruimte te geven die ze nodig hebben. Ga niet steeds rondhangen in de kamer die bijna af is, maar waar ze nog wel aan het werk zijn. Ook hier geldt weer: nog even geduld – straks is je hele woning weer gewoon van jou.

Een tijdelijk verblijf

Hoewel je misschien het liefst in je eigen woning blijft wonen tijdens de verbouwing, zit er soms niets anders op dan intrekken in een tijdelijk verblijf. Dit kun je ook tijdens een gedeelte van de verbouwing doen. Bijvoorbeeld als de badkamer wordt aangepakt, en je eigenlijk helemaal niet meer comfortabel in je woning bent. Er zijn verschillende soorten van een tijdelijk verblijf: van een container in de tuin tot het huren van een (vakantie)huis in de buurt. Soms is dit voor een periode echt de beste oplossing, om de verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 01-09-2020
Hits: 76
Categorie: 
Huis
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
verbouwing, tijdelijke opslag