Volg ons via
 
 

Knoflookolie maken

Knoflookolie maken | hier lees je hoe je zelf eenvoudig knoflookolie kunt maken.

Knoflookolie


Knoflookolie kun je makkelijk zelf maken door gepelde teentjes knoflook, waarvan het uiteinde is verwijderd, in een goed afsluitbaar potje te doen dat gevuld is met olijf- of zonnebloemolie. Bewaar dit potje in de koelkast en verwijder de teentjes na 2 a 3 dagen.

De knoflookolie die op deze manier is verkregen kun je 2 tot 3 weken in de koelkast bewaren (daarna weggooien). De olie is met name bedoeld voor de bereiding van warme gerechten.

Gepelde teentjes knoflook kun je beter niet langer dan 2 a 3 dagen in olie bewaren. Op de teentjes zitten bacteriën die zich in olie kunnen vermenigvuldigen.

Het is wel mogelijk om knoflookteentjes langere tijd te bewaren in azijn. Dit vermindert weliswaar de smaak maar het stopt de groei van bacteriën. Deze kunnen namelijk niet in zo’n zure omgeving overleven.


Met dank aan Marianneke

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Tim (Gast)
Geplaatst op 17-11-2012 om 23:28

Hier moet ik even snel op reageren! pas op met knoflook in olie bewaren "knoflook is een licht zure groente" Dit kan resulteren in het opwekken van Clostridium botulinum !

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 24-02-2008
Hits: 9960
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
olijfolie, zonnebloemolie, azijn, knoflookolie maken