Volg ons via
 

Knoflookolie maken

Knoflookolie maken | hier lees je hoe je zelf eenvoudig knoflookolie kunt maken.

Knoflookolie


Knoflookolie kun je makkelijk zelf maken door gepelde teentjes knoflook, waarvan het uiteinde is verwijderd, in een goed afsluitbaar potje te doen dat gevuld is met olijf- of zonnebloemolie. Bewaar dit potje in de koelkast en verwijder de teentjes na 2 a 3 dagen.

De knoflookolie die op deze manier is verkregen kun je 2 tot 3 weken in de koelkast bewaren (daarna weggooien). De olie is met name bedoeld voor de bereiding van warme gerechten.

Gepelde teentjes knoflook kun je beter niet langer dan 2 a 3 dagen in olie bewaren. Op de teentjes zitten bacteriën die zich in olie kunnen vermenigvuldigen.

Het is wel mogelijk om knoflookteentjes langere tijd te bewaren in azijn. Dit vermindert weliswaar de smaak maar het stopt de groei van bacteriën. Deze kunnen namelijk niet in zo’n zure omgeving overleven.


Met dank aan Marianneke

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

1 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 24-02-2008
Hits: 11176
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
olijfolie, zonnebloemolie, azijn, knoflookolie maken