Volg ons via
 

Knoflook, allerlei weetjes

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Knoflookweetjes


Hoe fijner knoflook wordt gehakt, hoe sterker de smaak. Uitgeperste knoflook is dan ook het sterkst van smaak.


Oudere, gedroogde knoflook kan soms behoorlijk scherp en penetrant van smaak zijn. Dit kun je verminderen door het teentje in de lengte doormidden te snijden en de lichtgroene of gele kern er met een mes uit te wippen.


Verse knoflook is veel frisser, milder en zachter van smaak dan gedroogde knoflook, terwijl de teentjes groter en sappiger zijn.


Verse knoflook leent zich uitstekend voor gerechten waarin knoflook rauw wordt gebruikt, zoals salades. Maar ook voor andere gerechten waarin ’gewone’ knoflook wordt gebruikt kun je verse knoflook nemen. Verse knoflook, die in tegenstelling tot gedroogde knoflook slechts beperkt houdbaar is, kun je het best in de groentela van de koelkast bewaren.


Met dank aan Marianneke

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 29-08-2007
Hits: 2476
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
vers, oud, salades, bewaren, smaak, scherp, zacht, rauw