Volg ons via
 
 

Peulvruchten koken, tips

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Peulvruchten


Sperziebonen, maar ook andere verse peulvruchten als doperwtjes en peultjes, moet je vooral niet te lang laten koken. Ze zijn het lekkerst als ze ’beetgaar’ zijn, wat zoveel wil zeggen als dat ze nog een beetje stevig aanvoelen als je erop bijt.

Kook de groente bij voorkeur in ruim water waaraan royaal zout is toegevoegd (daardoor blijven ze mooi groen) en kook ze zonder deksel op de pan.

Spoel ze, nadat je het kookwater hebt afgegoten, onder de koude kraan af. Dit stopt het garingsproces, waardoor de boontjes mooi groen blijven. Bovendien wordt hierdoor ook het overtollige zout weggespoeld.

Verse peulvruchten kun je ook van tevoren beetgaar koken. Kook ze op dezelfde manier, spoel ze snel af onder de koude kraan, laat ze uitlekken in een vergiet en warm ze vlak voor het opdienen snel op met een klontje boter.


Met dank aan Marianneke

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 08-05-2008
Hits: 2025
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
sperziebonen, doperwtjes, peultjes, groente