Volg ons via
 

Zomerfruit wassen en bewaren

Zomerfruit wassen en bewaren | tips voor het schoonmaken en bewaren van aardbeien, frambozen en bramen.

In de zomer is er heerlijk fruit te koop. Aardbeien, bramen en frambozen zijn in overvloed verkrijgbaar. Hieronder vind je enkele tips voor het schoonmaken en bewaren van zomerfruit.

Als je aardbeien schoonmaakt, kun je ze het best eerst wassen en pas dan de kroontjes verwijderen. Dat kun je doen met duim en wijsvinger, met een scherp mesje of met een speciale aardbeienknijper. Doe je het in omgekeerde volgorde, dan nemen ze het water op, wat hun smaak niet ten goede komt.

Ook bramen en frambozen zijn van die kwetsbare vruchtjes. Behandel ze daarom ook met de nodige zorg. Dus vooral niet onder stromend water wassen, want dat geeft kans op kneuzingen, maar heel voorzichtig in een bak koud water.


Bewaar de vruchten bij voorkeur uitgespreid op een bord in de koelkast. Op die manier kun je ze 1 à 2 dagen goed houden.


Met dank aan Marianneke

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

3 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 12-08-2007
Hits: 9668
Categorie: 
Eten & Drinken, Zomer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
zomerfruit, aardbeien, aardbeienknijper, bramen, frambozen, koud water, koelkast