Volg ons via
 
 

Zomerfruit wassen en bewaren

Zomerfruit wassen en bewaren | tips voor het schoonmaken en bewaren van aardbeien, frambozen en bramen.

In de zomer is er heerlijk fruit te koop. Aardbeien, bramen en frambozen zijn in overvloed verkrijgbaar. Hieronder vind je enkele tips voor het schoonmaken en bewaren van zomerfruit.

Als je aardbeien schoonmaakt, kun je ze het best eerst wassen en pas dan de kroontjes verwijderen. Dat kun je doen met duim en wijsvinger, met een scherp mesje of met een speciale aardbeienknijper. Doe je het in omgekeerde volgorde, dan nemen ze het water op, wat hun smaak niet ten goede komt.

Ook bramen en frambozen zijn van die kwetsbare vruchtjes. Behandel ze daarom ook met de nodige zorg. Dus vooral niet onder stromend water wassen, want dat geeft kans op kneuzingen, maar heel voorzichtig in een bak koud water.

Bewaar de vruchten bij voorkeur uitgespreid op een bord in de koelkast. Op die manier kun je ze 1 à 2 dagen goed houden.

Met dank aan Marianneke

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
3 reactie(s)
S-je
Geplaatst op 31-08-2014 om 14:06

Ja, maar niet te lang. Gewoon in de koelkast zetten.

Leonhard (Gast)
Geplaatst op 31-08-2014 om 11:30

Hoi!
Kun je al gewassen aardbeien nog bewaren?

S-je
Geplaatst op 01-04-2012 om 10:11

Tip van Ilyaz:

De meeste kinderen die allergisch zijn voor aardbeien, zijn in feite allergisch voor de haartjes op de aardbeien. Je hebt bijna een vergrootglas nodig om ze te zien, maar ze zitten er echt. En ze zitten niet erg vast: als je aardbeien goed onder de hete kraan afspoelt, ben je ze kwijt. Dat gaat het handigst door ze in een vergiet of zeef onder de hete kraan goed om te schudden en daarna veel koud water erover, zodat je niet met gare jam eindigt.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 12-08-2007
Hits: 7320
Categorie: 
Eten & Drinken, Zomer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
zomerfruit, aardbeien, aardbeienknijper, bramen, frambozen, koud water, koelkast