Volg ons via
 

Afvallen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Hoe moet je afvallen? Zorg er in ieder geval voor dat je niet stringent gaat diëten, Diëten betekent te weinig eten, en te weinig eten heeft een paar ongewenste gevolgen:
1. - je houdt het niet je leven lang vol;
2. - je stofwisseling raakt van slag;
3. - je krijgt niet van alle voedingsstoffen binnen wat je nodig hebt.

1 heeft tot gevolg dat je gaat jo-jo-en: als je voldoende bent afgevallen, ga je weer meer eten, en dan groei je langzaam maar zeker weer.

2. heeft tot gevolg dat je lichaam denkt: hongersnood, efficiënt gaan werken! En dus zo veel mogelijk van wat je binnenkrijgt verbrandt of opslaat, er gaat weinig energie meer verloren. Als je dan een keer zondigt of veel eet, slaat je lichaam dat meteen op, je zit in ’hongersnood-modus’.

Wat 3. tot gevolg heeft, snap je wel: vatbaar, weinig weerstand, sneller ziek, slechte conditie enz. enz.

Mijn oplossing: Kijk wat je nodig hebt, en eet dat ook. Houdt je aan de normen van bijv. het voedingscentrum: een vrouw moet 1500 kCal. binnen krijgen, een man 2000.

Probeer die calorieën met gezond voer binnen te krijgen: vezels, volkoren, aardappels en rijst ipv lege suikers, gezonde vetten, smeer halvarine (voor de vitaminen) enz.
Eet altijd genoeg om geen honger te krijgen: honger zorgt voor die overschakeling van de stofwisseling die ik noemde, en honger zorgt dat je gaat snaaien, en dat moet je voorkomen natuurlijk. Dus drie maaltijden per dag, waarbij het ontbijt een van de belangrijkste is, en tussendoor smorgens een plak ontbijtkoek ofzo, en smiddags fruit. Ook na de niet te grote avondmaaltijd is fruit een goede afsluiter en gaatjesvuller.

Zorg voor beweging. Beweeg elke dag een half uur, en probeer 2 keer per week langer te bewegen: een uur of langer. Niet te intensief als je geen spieren wilt kweken: sport zodat je nog net een gesprek kunt voeren, intensiever is goed voor de conditie, maar minder goed voor de vetverbranding.

Op deze manier dieet je niet, maar verander je je leefpatroon. Daarmee kan je afvallen, zonder dat je na een periode weer terugvalt, en dat is volgens mij de enige gezonde manier.

Ik doe dit, met af en toe een slechte dag: als ik ergens ben en er staat iets lekkers, dan pak ik gewoon, niet te krampachtig dus, Hetzelfde geldt voor een glas wijn: met mate kan dat best. Als je dat van jezelf mag, voel je je ook minder schuldig, en dan houdt je die levensstijl ook langer vol. Ik moet er niet aan denken dat ik op een verjaardag nooit meer een hand nootjes, een toastje, een stukje Franse kaas zou mogen pakken... Of uit eten en dan geen super ongezond toetje...

(disclaimer) ik ben geen diëtist of voedingsdeskundige, bovenstaande tekst is slechts een ervaring en gevolg van gezond verstand.

 

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 31-03-2007
Hits: 5335
Categorie: 
Eten & Drinken, Goede voornemens
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
dieet, afvallen, , eten, drinken, voeding, lijnen