Volg ons via
 
 

Schimmel badkamer voorkomen en verwijderen

Schimmel badkamer | huishoudtips voor het voorkomen en verwijderen van schimmel in de badkamer en tussen de voegen van je badkamertegels.

Schimmelvorming in de badkamer voorkom je door de badkamer steeds goed te luchten. Oorzaak van schimmel is namelijk altijd vocht langs muren en plafonds. Goed luchten helpt schimmel uit te drogen. Nieuwbouwhuizen zijn tegenwoordig vaak voorzien van een luchtcirculatiesysteem, waarmee de badkamer ook goed droog en dus schimmelvrij blijft. 

Heeft de schimmel al toegeslagen tussen de voegen van de badkamertegels? Dan verwijder je de schimmel als volgt. Doe wat ammonia op een doek en neem daarmee de voegen af.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
5 reactie(s)
Harry (Gast)
Geplaatst op 05-11-2014 om 21:22

Ik heb zelf een voegcoating zodat mijn voegen nooit meer beschimmelen. Nog veel makkelijker te onderhouden, niet chemisch en milieuvriendelijk ook!

S-je
Geplaatst op 01-12-2011 om 22:02

Bericht van Klaas:

Ik heb om schimmel tegen te gaan eerst de woningbouw vereniging het plafond met speciale anti/schimmel verf laten behandelen. Er is ook een rooster in de deur geplaatst, maar de voegen tussen tegels worden ook eens in de 4 maanden donker of zwart. Eerst gebruikte ik anti/schimmel spray maar mn gezin had last van ogen en luchtwegen en ik had last van uitslag op de huid. Nu doe ik 40% bleek in een glassex flex met water en spuit het op alle plekken....binnen 2-3 uur inwerken spoel ik het af, de schimmel is dan gelukkig weer voor 4 maanden verdwenen.En de zwembadgeur zoals ik het noem blijft slechts 1a 2 dagen hangen...dit is tevens de goedkoopste manier om het tegen te gaan na alles geprobeerd te hebben.

Gast (Gast)
Geplaatst op 01-10-2011 om 19:27

Eindelijk een schoonmaakmiddel gevonden dat echt werkt. (Reclame verwijderd door moderator). Gezonde bacteriën doen het werk. In plaats van dat ik de tegels van de badkamer sta te schrobben. 's Ochtends met een spons lekker nat er overheen gegaan, niks schrobben of boenen. In laten werken, afspoelen hoefde ook niet. 's Avonds waren alle schimmel plekjes echt verdwenen! En het is ook nog goed voor de afvoer, het riool en de natuur. Super! Zie (link verwijderd door moderator) 

SuzyQ
Geplaatst op 05-07-2011 om 13:51

Ik ga vanmiddag gelijk deze tip proberen....ben benieuwd!!

theo boelen (Gast)
Geplaatst op 30-05-2011 om 14:41

Hoe verwijder je schimmel op kitnaden/

Graag een reactie per mail.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 08-01-2007
Hits: 118665
Categorie: 
Klussen, De Badkamer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
schimmel badkamer, schimmel schoonmaken, schimmel verwijderen, schimmels verwijderen, schimmel badkamer, schimmel voorkomen, reinigen, schoonmaken, schimmel tussen voegen