Volg ons via
 

Wok schoonmaken

Wok schoonmaken | Tips voor het afwassen van je wok.

Een wok is een halfronde holle pan die veel wordt gebruikt in de Oosterse keuken. Inmiddels is de wok ook in Nederland goed ingeburgerd en wordt voor veel toepassingen gebruikt. Tegenwoordig zijn woks gemaakt van roestvrijstaal, gietijzer, of aluminium met email of teflon anti-aanbaklaag.

Tip 1 voor het schoonmaken van de wok

Een wok kun je na gebruik het beste met water schoonmaken (dus zonder afwasmiddel) en vervolgens op een laag pitje verwarmen, om te voorkomen dat de wok gaat roesten. Daarna even met een stuk keukenpapier met zonnebloemolie erdoor en dan opbergen.

Tip 2 voor het schoonmaken van de wok

Doe wat zout op de bodem van de droge wok en laat de wok gloeiend heet worden. Af en toe omschudden en vijf minuten laten "doorbakken" en je wok is weer brandschoon!


Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 17-10-2004
Hits: 9982
Categorie: 
Afwassen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
wok schoonmaken, wok, wokken, afwassen wok