Volg ons via
 

Hars verwijderen van de auto

Hars auto verwijderen | diverse tips voor het verwijderen van harsvlekken van bomen van je autolak.

Als je auto regelmatig onder bomen geparkeerd staat, ben je ongetwijfeld bekend met het probleem van de hars van bomen. Hoe verwijder je hars plekken van de auto? 

Het verwijderen van hars van de bomen op de auto kan op meerdere manieren. 

Harsplekken verwijderen

Probeer het eerst eens met warm zeepsop en eventueel een harde spons (van kunststof), bestemd voor het verwijderen van insectenresten op de voorruit. Lukt het dan nog niet, dan kun je het voorzichtig met een teerspattenverwijderaar of een oplosmiddel (spiritus of ether) proberen. Maar stel dan wel eerst met zekerheid vast dat de lak - uiteraard geprobeerd op een klein en niet zichtbaar gedeelte - er niet door wordt aangetast en concludeer vooral niet te snel dat dat niet het geval is. 

Wat ook schijnt te helpen is "Stickeroplosser" van Hagesan (in elk doe-het-zelf verkrijgbaar in kleine flesje van 250 ml). Neem telkens een schoon stukje doek en een paar druppels Stickeroplosser, de hars oplossen en direct met overvloedig water (een dikke spons) wegspoelen. Natuurlijk even proberen op een stukje niet zichtbare lak of de lak van jouw auto niet beschadigt; die kans is echter nagenoeg nul.

Risico

Helemaal zonder risico’s zijn dergelijke experimenten niet en de enige andere mogelijkheid is dan de auto met een cleaner schoon te poetsen. Overigens hebben dergelijke afzettingen op de lak minder kans om te hechten als de lak goed in de was is gezet, met name een produkt op basis van siliconen of Teflon.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

3 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 09-10-2003
Hits: 60141
Categorie: 
Auto
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
harsplekken auto verwijderen, hars auto verwijderen, hars, harsvlek, harsplek, harsvlekken, autolak, hars bomen