Volg ons via
 

Stoomstrijkijzer ontkalken

Stoomstrijkijzer ontkalken | tips voor het voorkomen van verkalken van de stoomstrijkijzer en hoe te ontkalken.

Stoomstrijkijzer en kalkvorming

Zoals bij alle apparaten waarbij er water wordt verbruikt, zal ook bij een stoomstrijkijzer na verloop van tijd kalkvorming optreden. Dit merk je vanzelf tijdens het strijken. Als er sprake is van teveel kalk, zal er bij het stomen een vies, bruin poeder meekomen met de stoom. De vlekken kun je niet eenvoudig verwijderen, dus je moet dan opnieuw wassen. Het is dus beter om kalkvorming te voorkomen.

Kalk stoomstrijkijzer voorkomen

Je kunt het verkalken van je stoomstrijkijzer voorkomen door deze te vullen met gedestilleerd water. Dit kun je kant en klaar kopen. Je kunt de stoomstrijkijzer ook vullen met condenswater dat je opvangt via de afvoer van je droogtrommel. 

Stoomstrijkijzer ontkalken

Is het al te laat en is je stoomstrijkijzer al verkalkt dan is het tijd om te ontkalken. Doe er dan een mengsel van water en azijn (verhouding 1:1) in en laat de stoomstrijkijzer warm worden. Laat het strijkijzer nu een tijdje stomen, schakel het vervolgens uit en laat het ongeveer 1 tot  2 uur staan. Daarna het toestel leeg laten lopen en enkele malen met schoon water naspoelen. 

Gebruik stoomstrijkijzer

Na iedere strijkbeurt moet het strijkijzer helemaal geleegd worden. Druk voordat je het wegzet een aantal malen op de stoomtoets tot er geen stoom meer uit komt.

Strijkijzer aan vervanging toe?

Als je stoomstrijkijzer aan vervanging toe is dan vindt je hieronder aanbiedingen uit de beste webshop in strijkijzers. Deze shop heeft een groot assortiment, levert betrouwbaar en heeft goede prijzen.

Mocht je advies willen over de aanschaf van een nieuw strijkijzer, bekijk dan ons handige artikel over het kopen van een strijkijzer.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

8 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 19-10-2009
Hits: 169004
Categorie: 
Onderhoud, Huishoudelijke apparaten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
stoomstrijkijzer ontkalken, strijkijzer ontkalken, strijken, strijkijzer, stomen, stoomstrijkijzer, ontkalken, kalk, stomen