Volg ons via
 

Tapijt reinigen

Tapijt reinigen | tips voor het reinigen van losliggend en vastliggend tapijt

Voor het reinigen van een (losliggend) tapijt werkt de oude vertrouwde mattenklopper nog het beste. Neem het tapijt van de grond en hang het ergens op (bij voorkeur buiten). Klop het tapijt vervolgens vanaf de onderkant uit. De eventuele eieren van motten en tapijtkevers worden door het kloppen verwijderd. 

Mocht het bovenstaande teveel werk zijn, of als het niet mogelijk is om je tapijt op te nemen (bv. vastgelijmd), dan kun je gebruik maken van chemische tapijtreinigers. Deze zijn te krijgen in poeder- en schuimvorm. Beide vormen doden het ongedierte (huismijt, motten, enz.) die zich na verloop van tijd in je tapijt hebben genesteld. 

Een andere optie is het huren van een tapijtreiniger. Dit apparaat reinigt tapijt grondig en voorzichtig. Zoek van tevoren wel even uit of de stoffen die zich in het wasmiddel van de reiniger bevinden niet reageren met de verf in je tapijt. 

Volg deze link voor het verwijderen van vlekken uit je tapijt. 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 29-06-2005
Hits: 27146
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Tapijt reinigen, tapijtreinigers, chemische tapijtreiniger, tapijtreiniger, reinigen tapijt, reinigen tapijten, vlekken tapijt