Volg ons via
 
 

Binnenhok van je konijn schoonmaken

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Konijnen kun je uitstekend binnenshuis houden. Hiervoor wordt vaak een plastic hok gebruikt met een gedeelte doorzichtig plastic en aan de bovenkant een rooster. Maak het hok van je konijn 1x per week schoon, anders gaat het stinken. Voor het schoonmaken ga je als volgt te werk.

Haal het konijn uit het hok en zet het dier op een plaats waar het geen schade kan aanrichten of waar je het goed in de gaten kunt houden (konijnen willen nog wel eens stroomkabels doorbijten). Gooi eerst de oude inhoud in een vuilniszak. Maak vervolgens het hok schoon door er een beetje Muscle (ander schoonmaakmiddel mag ook) in te spuiten. Wrijf het droog met een WC papiertje en haal tevens het laatste vuil uit de bak.

Leg een aantal kranten op de bodem van de bak en zorg ervoor dat de kranten ook tegen de zijwanden van het hok aanstaan (dan haal je het er bij de volgende verschoning makkelijker uit). Gooi vervolgens een laag zaagsel van 2 cm. op de met kranten bedekte bodem (zaagsel neemt urine op). Leg bovenop het zaagsel een laag stro met een dikte van 3 cm (zacht kussen voor het konijn). Bovenop het stro gooi je een laagje hooi van 2 cm. Hooi is een gezonde traktatie voor het konijn.

Je hebt nu het konijnenhok verschoont.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
Elles (Gast)
Geplaatst op 07-10-2013 om 20:35

Sinds wanneer is zaagsel giftig??? Dit wordt juist speciaal voor konijnen verkocht!

Petra (Gast)
Geplaatst op 22-02-2011 om 20:27

De rillingen lopen me over de rug bij het lezen van dit artikel. Een kooi met een kap van doorzichtig plastic en een roostertje is slechter dan slecht voor je konijn. Het kan vreselijk warm en benauwd worden en er kan zelfs een zuurstoftekort ontstaan. Bovendien kunnen de konijnen met zo'n kap om zich heen niet veel horen uit hun omgeving. Dan nog het verhaal over zaagsel en stro. Zaagsel is giftig voor konijnen en mag NIET gegeven worden. Stro hebben binnenkonijnen helemaal niet nodig. Buitenkonijnen in de winter wel, omdat stro hol is en daardoor zeer goed isoleert. En Muscle lijkt me ook niet bepaald goed. Je moet je kooien niet met allerlei chemische middelen schoonmaken. Voor de toiletjes kun je schoonmaakazijn gebruiken en voor de kooien Citronella allesreiniger. En droogwrijven met een wc.papiertje lijkt me ook geen slimme zet. Gebruik gewoon een schone handdoek. Geen afval op die manier en niet het risico, dat je naderhand allemaal stukjes papier uit de kooien moet gaan plukken, omdat wc.papier nou eenmaal wel eens uit elkaar wil vallen. Misschien wordt het tijd om dit artikel eens te verwijderen, want beginners op het gebied van konijnen lezen dit ook en doen dan dus van alles verkeerd.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 28-08-2003
Hits: 23127
Categorie: 
Huisdieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen