Volg ons via
 

Binnenhok van je konijn schoonmaken

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Konijnen kun je uitstekend binnenshuis houden. Hiervoor wordt vaak een plastic hok gebruikt met een gedeelte doorzichtig plastic en aan de bovenkant een rooster. Maak het hok van je konijn 1x per week schoon, anders gaat het stinken. Voor het schoonmaken ga je als volgt te werk.

Haal het konijn uit het hok en zet het dier op een plaats waar het geen schade kan aanrichten of waar je het goed in de gaten kunt houden (konijnen willen nog wel eens stroomkabels doorbijten). Gooi eerst de oude inhoud in een vuilniszak. Maak vervolgens het hok schoon door er een beetje Muscle (ander schoonmaakmiddel mag ook) in te spuiten. Wrijf het droog met een WC papiertje en haal tevens het laatste vuil uit de bak.

Leg een aantal kranten op de bodem van de bak en zorg ervoor dat de kranten ook tegen de zijwanden van het hok aanstaan (dan haal je het er bij de volgende verschoning makkelijker uit). Gooi vervolgens een laag zaagsel van 2 cm. op de met kranten bedekte bodem (zaagsel neemt urine op). Leg bovenop het zaagsel een laag stro met een dikte van 3 cm (zacht kussen voor het konijn). Bovenop het stro gooi je een laagje hooi van 2 cm. Hooi is een gezonde traktatie voor het konijn.

Je hebt nu het konijnenhok verschoont.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

2 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 28-08-2003
Hits: 24191
Categorie: 
Huisdieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig