Volg ons via
 

Boekweit

Alles over boekweitmeel.

Boekweit is een 'pseudograan'. De zaden, het meel en alle andere afgeleide producten van boekweit bevatten geen gluten.

 

Boekweitmeel is een soms enigszins blauw, ietwat ruw aanvoelend product. Het is een goede vervanger voor tarwemeel in tal van glutenvrije bereidingen. 

 

Let op: Omdat boekweitmeel geen gluten bevat is het alleen in combinatie met ander glutenrijk meel te gebruiken voor gistdeeg (bijvoorbeeld brooddeeg).

 

Boekweitmeel werd vroeger wel gruttemeel genoemd en werd samen met tarwebloem, veel gebruikt voor gistbeslag, beignets, oliebollen, poffertjes en pannenkoeken en het is nog steeds een onderdeel van kant en klare pannenkoekmix en poffertjesmix.

 

Boekweitmeel is verkrijgbaar bij natuurwinkels.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 29-08-2003
Hits: 2841
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
zaden, meel, glutenvrij, gruttemeel, natuurwinkel