Volg ons via
 

Zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes bestrijden | het voorkomen en bestrijden van zilvervisjes, ook wel suikergasten genoemd, in huis

Zilvervisjes

Zilvervisjes, ook wel suikergasten genoemd, zijn kleine, kruipende insecten die leven van papier. Ze brengen in huis schade toe aan boeken, behang en andere (belangrijke) papieren. Meestal blijft de schade beperkt doordat ze in kleine aantallen leven. In dit artikel kun je alles lezen over deze beestjes. Je kunt hier vinden, hoe zilvervisjes eruit zien, waar ze leven en hoe je zilvervisjes kunt voorkomen en bestrijden. 

Uiterlijk zilvervisje

Een zilvervisje is een klein, vleugelloos insect. Het lichaam is bedekt met fijne schubben. Het heeft de vorm van een "worteltje" met twee lange antennen aan de kop en 3 aanhangsels aan het achterlijf. Zoals de naam al doet vermoeden is het zilvervisje zilverkleurig. Dit insect maakt snelle, slangachtige bewegingen. 

Zilvervisjes in huis

Zilvervisjes komen met name voor in vochtige ruimtes. Als je last hebt van zilvervisjes dan betekent dit simpelweg dat het te vochtig is in je woning. Ze overleven vooral goed bij een luchtvochtigheid van 70% en zijn dan ook dol op ruimtes zoals je badkamer, toilet of wasmachine ruimte. 

Zilvervisjes bestrijden

Het belangrijkste middel in de bestrijding van zilvervisjes is dus goed luchten als het buiten droog is en daarnaast flink te stoken. Verder is het belangrijk om na te gaan of er misschien apparaten in je huis staan die lekkage veroorzaken, zoals bijvoorbeeld je wasmachine of je droger. Ook onderin keukenkastjes is het soms wel eens erg vochtig als gevolg van een lekkende afvoer. Verhelp deze lekkages. 

Zilvervisjes zijn bovendien dol op karton en papier (het lijm waarmee boeken worden ingebonden e.d.). Zorg dus dat je in plaats van kartonnen dozen plastic dozen gebruikt om dingen in op te bergen om de zilvervisjes te bestrijden. Bewaar ook papieren en boeken in plastic dozen. Klop de boeken en papieren wel eerst uit boven een plastic zak om ze te ontdoen van de beestjes. Stofzuig daarna alle naden, plinten en kieren goed om ook alle eitjes van de zilvervisjes te verwijderen.

Kom je met behulp van bovenstaande tips niet van de zilvervisjes plaag af? Neem dan contact op met de ongediertebestrijding van je gemeente.

Met dank aan enkele leden (tips afkomstig uit forumtopic)

Meer artikelen

Papiervisjes

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

19 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 06-02-2011
Hits: 39246
Categorie: 
Ongedierte bestrijden
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
zilvervisjes bestrijden, zilvervisjes verwijderen, zilvervisjes, zilvervisjes voorkomen, zilvervisjes in huis, bestrijding zilvervisjes, ongediertebestrijding, vochtprobleem, suikergasten