Volg ons via
 

Ei pocheren

Ei pocheren | stappenplan voor het pocheren van eieren.

Ik krijg soms de indruk dat veel mensen geen eieren pocheren omdat ze denken dat het moeilijk is. Terwijl het zo lekker is en als je het een paar keer geoefend, een fluitje van een cent. Zo doe ik het:

Breng water met een scheutje witte wijnazijn en wat zout (10 gr zout en 1 el azijn per 1 ltr water) aan de kook in een goede kwaliteit rvs steelpan. Zet het, zodra het kookt, iets lager zodat het tegen de kook aan blijft en niet woest borrelt.

Neem een zo vers mogelijk ei en breek dat voorzichtig in een klein kommetje en zet dat vast klaar. 

Neem een niet al te grote garde die goed in de steelpan past en roer het water, als het kookt, enthousiast rond (zonder het over de rand te klotsen natuurlijk) zodat er een overtuigend draaikolkje in het midden ontstaat. Pak het bakje met het ei in je ene hand en maak met je andere hand de laatste slag in het water. Giet het ei voorzichtig maar wel vlot in het midden van het draaikolkje. Laat het water vanzelf tot rust komen. Als je ei vers is, heb je vrijwel geen draden. Laat het ei zo'n 3 minuten in het water tegen de kook aan. 

Haal het ei daarna met een schuimspaan uit de pan en laat het voorzichtig schrikken in koud water. Knip eventuele overtollige draden eiwit met de keukenschaar netjes bij en leg ze even op een schoon servet om droog te worden.

Eventueel kan je vantevoren een bak met heet water en een beetje zout klaarzetten (bijv. in de oven warm houden) en het ei daar in bewaren (wel eerst laten schrikken), zodat je daarna nog meer eieren kan pocheren. Als je veel eieren in het water pocheert, moet je af en toe het water even zeven omdat er toch wat eiwit in het water achterblijft. En pocheer je verschrikkelijk veel eieren, dan moet je vers water gebruiken. 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

2 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 28-03-2011
Hits: 3878
Categorie: 
Kooktechnieken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
ei pocheren, eieren pocheren, pocheren