Volg ons via
 

Groene aanslag verwijderen van tegels en bestrating

Groene aanslag op tegels en bestrating | Met deze tip verwijder je de mossen en algen die deze aanslag vormen eenvoudig.

Groene aanslag op tegels en bestrating in de tuin kan het gevolg zijn van een slechte afwatering. Door langdurige vochtigheid ontstaat er algengroei. De aanslag verwijder je makkelijk door kokend afgietsel van aardappelen op de groene aanslag te gooien. Laat het even inweken en borstel de tegels vervolgens schoon.

Je kunt ook de algen verwijderen door een zoutoplossing te maken. Een emmer water en een kop keukenzout. Er over heen gieten en schrobben maar.

De groene aanslag kun je ook verwijderen van de tegels met behulp van groene zeep (bijv Driehoek). Goedkoop en niet slecht voor de planten. Een dag of avond van tevoren de tegels insmeren met de zeep en een borstel, wel rijkelijk insmeren. Vervolgens de volgende dag met de hoge druk of een tuinslang met bezem of luiwagen schrobben/schoonspuiten.

2 delen water op 1 deel schoonmaakazijn werkt prima, ook tegen onkruid. Moet wel gebeuren bij droog weer en het liefst als de zon flink schijnt.

Je kunt ook de groene aanslag wegschrobben met groene Biotex. Door de enzymen in de biotex wordt alg en mos weggevreten.

Als je last hebt van groene aanslag, dus algengroei op je balkon, lees dan deze tip.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

29 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 17-05-2010
Hits: 406215
Categorie: 
Tuinieren, Het voorjaar
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
groene aanslag, tegels, bestrating, terras, groene aanslag verwijderen, algen verwijderen, tegels schoonmaken, bestrating schoonmaken, algen stoep verwijderen