Volg ons via
 
 

Afvoer verstopt

Afvoer verstopt | Tips om een verstopte afvoer te verhelpen.

Het water loopt niet meer weg. Dat betekent dus dat de rommel zich ergens in je afvoer heeft opgehoopt en nu zit de afvoer verstopt. Hier volgen een aantal tips die kunnen worden geprobeerd bij een verstopte afvoer:

  • Gebruik bij een verstopte afvoer een ontstopper, een trekveer of een pomp. Daarmee wordt de prop losgetrokken en werkt de afvoer weer. 
  • Haal in geval van nood de sifon weg en maak die schoon. Dat gaat meestal vrij eenvoudig: een emmer eronder zetten, de schroef losdraaien, de sifon naar beneden trekken en laten leeglopen.
  • Eventueel een trekveer of een werktuig gebruiken.
  • Gebruik nooit afvoerreiniger en een ontstopper tegelijk! Door de mechanische hulpmiddelen zuig je niet alleen de verstopping naar boven, maar ook de agressieve reiniger. Deze kan onder bepaalde omstandigheden in je gezicht spuiten en daar invreten.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
Lilian (Gast)
Geplaatst op 06-11-2013 om 21:18

Als je geen ontstopper hebt, niet direct de sifon losdraaien. Kook eerst water en giet dit met een vaatwastablet of soda in de wasbak. Nu kun je aan de sifon voelen waar deze verstopt zit. Met gepaste kracht tegen de sifon slaan heeft mij al heel wat keren van een verstopping afgeholpen. De soda of het vaatwastablet helpen tegen het aangehechte vet aan de binnenzijde van de sifon. Werkt wss ook met gewoon vaatwasmiddel, zolang het maar goed ontvet.

Bert (Gast)
Geplaatst op 26-10-2013 om 16:05

Bedankt voor de handige tips, daar heb ik zeker wat aan gehad. Heb de laatste tijd wat problemen met mijn afvoer gehad dus ben jullie erg dankbaar met deze tips. Misschien makkelijk voor andere mensen, ik heb ook erg veel waardevolle tips gelezen op deze website (reclamelink verwijderd door moderator)

Ben zeer benieuwd naar eventuele nieuwe berichten zoals riool onstoppingen?

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 08-01-2007
Hits: 51899
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
afvoer verstopt, afvoer ontstoppen, gootsteen, afvoerputje, douche, verstopte afvoer