Volg ons via
 
 

Slakken bestrijden

Slakken bestrijden | tips om bij overlast slakken in je tuin te voorkomen en bestrijden.

Als je overlast van slakken in je tuin hebt, doe dan het volgende. Graaf een gat waar je een bord of schaal in zet. Maak dit wel gelijk met de grond er omheen. Doe daar iedere dag een beetje bier in. Zitten er slakken in dan kun je het bord zo leeg gooien boven de biobak. Doe er 's avonds opnieuw weer bier in. (ninja)

Probeer niet ten koste van alles planten in je tuin te zetten die slakken gewoon niet kunnen weerstaan. Denk aan Basilicum, hosta's en Lupine. Voor jonge plantjes, kweek eerst de zaadjes/plantjes op in huis. Als ze enigzins zijn gegroeid, plaats ze dan met droog weer in de tuin en gooi er zemelen omheen. Dit zal je na een paar dagen nogmaals moeten herhalen, zeker als het geregend heeft, maar als de plantjes eenmaal goed groeien heeft de slak vanzelf minder interesse. (mgadehaan)

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
5 reactie(s)
Léon Vrins (Gast)
Geplaatst op 15-08-2015 om 17:46

slakkenkorrels zijn puur vergif voor bijv. katten, honden , vogels, egels en waarschijnlijk nog veel meer dieren. Wie zijn/haar verstand gebruikt ziet dus af van die troep. Een beetje moeite doen om het slakkenbestand te beperken kan geen kwaad.

conraads (Gast)
Geplaatst op 31-03-2012 om 12:47

als slakken in een boom zitten kryg je ze weg
met rondom de stam schuurpapier te binden
zelfs ervaren en werkt

Milarepa7
Geplaatst op 30-03-2012 om 12:47

Vraag eens een bioloog naar wat de slakken lekker vinden. Strooi  de lekkernij  naar het einde van de tuin en dan ben je ze ook kwijt en nog wel op een diervriendelijke manier. Dieren hebben ook gevoel.................!

vickxie
Geplaatst op 18-07-2011 om 15:09

In onze tuin overlast gehad van huisjesslakken, ze hebben 1/3de van mijn plantjes opgegeten en ik eerst maar lachen met de buurvrouw, daar hadden de slakken ook al toegeslagen.
Tijdens een onweer zijn we dan eens op jacht gegaan, want dat komen te slakken blijkbaar naar boven.  Vooral de platen omheining zat bomvol toen.  We hebben 40 slakken gevangen (en onze tuin is MAAR 4.5 m op 9.5 m. 
Nadien korrels gestrooid en sindsdien nog een 20-tal lege huisjes gevonden. 
Als het beter weer wordt, ga ik nieuwe plantjes kopen :).  

Deejay (Gast)
Geplaatst op 11-03-2011 om 11:46

Met slakkenkorrels kan je inderdaad goed van de slakken af komen, verder werken die vallen met bier erin ook goed. Alleen zou ik persoonlijk echt lokstof voor slakken erin gooien, dat werkt 2x zo goed en snel. Het is misschien ook een mogelijkheid om het te proberen met slakkenlijm, dat schijnt ook goed te werken. Via (reclame verwijderd door moderator) kan je producten tegen slakken bekijken en gelijk bestellen indien er interesse is in het product. Ik hoop dat jullie hier misschien iets aan hebben, en weer snel een slakkenvrije tuin hebben. Groeten Deejay

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 29-06-2005
Hits: 17657
Categorie: 
Ongedierte bestrijden
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
slakken overlast, slakken voorkomen, slakken bestrijden, slakken biologisch bestrijden
Gerelateerde artikelen