Volg ons via
 

Slakken bestrijden

Slakken bestrijden | tips om bij overlast slakken in je tuin te voorkomen en bestrijden.

Als je overlast van slakken in je tuin hebt, doe dan het volgende. Graaf een gat waar je een bord of schaal in zet. Maak dit wel gelijk met de grond er omheen. Doe daar iedere dag een beetje bier in. Zitten er slakken in dan kun je het bord zo leeg gooien boven de biobak. Doe er 's avonds opnieuw weer bier in. (ninja)

Probeer niet ten koste van alles planten in je tuin te zetten die slakken gewoon niet kunnen weerstaan. Denk aan Basilicum, hosta's en Lupine. Voor jonge plantjes, kweek eerst de zaadjes/plantjes op in huis. Als ze enigzins zijn gegroeid, plaats ze dan met droog weer in de tuin en gooi er zemelen omheen. Dit zal je na een paar dagen nogmaals moeten herhalen, zeker als het geregend heeft, maar als de plantjes eenmaal goed groeien heeft de slak vanzelf minder interesse. (mgadehaan)

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

5 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 29-06-2005
Hits: 19251
Categorie: 
Ongedierte bestrijden
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
slakken overlast, slakken voorkomen, slakken bestrijden, slakken biologisch bestrijden