Volg ons via
 
 

Doorgelopen kleuren bij wassen

Doorgelopen kleuren bij wassen | wastip voor het verwijderen van doorgelopen kleuren.

We maken het allemaal wel eens mee. Je stopt een nieuw kledingstuk in de was en... ja hoor, doorgelopen kleuren

Je kunt het kledingstuk insmeren met vloeibare wasmiddel of een handafwasmiddel. Daarna grondig spoelen zodat je de doorgelopen kleur kan verwijderen. Daarna kun je het kledingstuk wassen met een hoofdwasmiddel of met tabs. In deze wasmiddelen zit een bleekmiddel. 

Als dit niet lukt kun je het proberen met een ontkleurder, maar je loopt dan de kans dat de"goede" kleur ook iets minder wordt. Het beste is altijd de nieuwe kleding eerst op de hand wassen. Zodat je kunt zien of het ook afgeeft. Zolang als het afgeeft is het verstandig om het iedere keer appart te wassen.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
4 reactie(s)
Christa (Gast)
Geplaatst op 26-06-2017 om 18:53

Mijn dochter had 3 nieuwe jurkjes gekocht 1 zwart met wit 1 met blauw grijs en zalm en 1 met  gekleurdebloemen ik heb ze alle drie in de wasmachine gewassen en nu zit er een klein rood streepje in het zwart witte jurkje precies aan de voorkant dat streepje lijkt op de kleur van het gebloemde jurkje heb er al vanalles meegebrobeerd maar het is er niet uit

Lijkt wel wat minder geworden 
Heeft iemand nog tips?

Th. Krijnen (Gast)
Geplaatst op 08-01-2015 om 13:08

T.shirts doorgelopen. Nu ietwat n rose gloed in plaats van wit 

Hoe krijg ik dit weer wit?

Ivy (Gast)
Geplaatst op 17-01-2013 om 12:09

Er bestaan zogenaamde colourdoekjes op de markt van diverse merken. Gewoon in de super te koop. Ik gebruik dat al jaren en stop als het het enige witte kledingstuk is, rustig witte kleren bij de gekleurde was in! Alle kleur komt in het doekje terecht en ongelukjes met nieuw spul is verleden tijd.

Milarepa7
Geplaatst op 09-01-2012 om 18:50

Nuttige tips. Ik heb echter een preventieve maatregel. Deze staat ook al in de laatste alinea van dit artikel.  Ik heb de gewoonte om nieuwe artikelen even in een teiltje met lauwwarm water,( 30 graden) en een handwasmiddel ongeveer een uurtje te laten staan. Je hoeft het niet te wassen, het is immers nieuw. Daarna een paar keer goed uitspoelen met gewoon koud water. In het laatste spoelwater doe je een scheutje azijn. Dit kan goedkope azijn zijn van bv de Aldi. Daarna uitknijpen en ophangen. Het kost je wat moeite maar het bespaart je een hoop ellende als achteraf de kleuren zijn doorgelopen. Trouwens, vooraf even in een teiltje met lauwwarm water, daar worden de weefsels ook veel sterker van.  Vang je meteen 2 vliegen in 1 klap.

De nieuwe artikelen moet je meteen in een teiltje zetten, níet eerst dragen. Daarna kun je het dragen en dan daarna dus in de wasmachine doen.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 24-04-2004
Hits: 66224
Categorie: 
Wassen en strijken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
doorgelopen kleuren, wassen, wastip, verwijderen doorgelopen kleur
Gerelateerde artikelen