Volg ons via
 

Wespen bestrijden

Wespen bestrijden | tips voor het voorkomen, verjagen en bestrijden van wespen in je woning en op het terras.

Wespen zijn nuttige dieren. Wespen ruimen dode insecten op en helpen bij het tegengaan van ander ongedierte. Toch zijn wespen in de zomer vaak erg hinderlijk. Vooral als je net even lekker wilt genieten van een hapje en een drankje op het terras. Daarom hebben we enkele tips voor het verjagen en bestrijden van wespen verzameld:

  • Last van wespen? Om wespen zomers van je terras weg te houden, zet je ergens een bakje met water en daarin een scheutje ammoniak neer. Wespen hebben namelijk een hekel aan deze geur. Op die manier hou je ze op afstand.

    Zet in een schaaltje een rest wijn of bier of zo en leg daarop een boterham met een gaatje erin en aan de onderkant besmeerd met stroop of honing. De wespen werken zich naar het stroop, worden suffig door de alcoholdamp en komen er niet meer uit. (met dank aan Fleur)

  • Brand een stokje wierook en de wespen blijven uit de buurt.

Als je een wespennest vindt, stop hiervan dan in ieder geval nooit het gat dicht. Ze vreten zich anders een weg naar buiten en het is maar de vraag waar je ze dan tegenkomt. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ze in je woning uitkomen. Vind je een wespennest op een hinderlijke plek, laat dan iemand van de ongediertebestrijding het nest laten verwijderen. Ga de wespen in dit geval dus niet zelf bestrijden!

Enkele aanvullingen op deze anti-wespen tips van onze bezoekers:

  • Maak van een lege frisdrankfles een goedkope wespenval. Neem een lege, grote frisdrankfles met dop en snij de bovenkant (ongeveer 1/3 van boven) los. Vul de onderste helft met een laag water en siroop. Maak nu in de dop een gaatje (pas op je vingers) en stop de bovenste helft op zijn kop in de onderste helft. En druk deze stevig aan. De wespen kunnen er wel in komen, maar vinden de weg naar buiten niet meer. Ze komen vanzelf een keer in het drankje te vallen en verdrinken op die manier.(Met dank aan MGA de Haan).

  • Koop via internet een leeg wespennest. Wespen komen namelijk niet in elkaars territorium dus zodra de wespen in je tuin een wespennest zien hangen wat ze niet kennen, vertrekken ze! (Met dank aan Sje).

  • Leg een (rotte) appel op een plek een eindje verder en je zult zien dat ze daar op af gaan. Je bent dan van de wespen af zonder dat je ze hoeft dood te maken.((Met dank aan Willy V).

  • Zet een klein, vuurvast(!), bakje neer waar je wat fijngemalen koffie in doet. Steek de koffie aan. Die gaat dan smeulen. Je ruikt wel gebrande koffie, maar er is geen wesp meer te zien. (Met dank aan Joke).

  • Plaats bakjes met een scheut azijn en daarin een paar hele kruidnagels. Daar hebben de wespen een hekel aan en ook op die manier kun je de wespen dus verdrijven! (Met dank aan Pretoroxo).

Natuurlijk hopen we dat je dankzij deze tips geen wespensteek oploopt. Als dit toch het geval is dan lees je hier en hier wat je kunt doen als je bent gestoken door een wesp.


Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

10 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 03-05-2006
Hits: 86493
Categorie: 
Ongedierte bestrijden, Zomer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
wespen bestrijden, wespen verjagen, last van wespen, voorkomen wespen, wespen terras, overlast wespen, wespen verdelgen, ongedierte bestrijden, wespensteek, wespennest