Volg ons via
 

Matras onderhoud

Matras onderhoud | Tips voor het schoonmaken en keren van matrassen.

Matras keren

Voor een goed onderhoud van je matras keer je de matras eens in de twee weken. Van links naar rechts. Van boven naar beneden. Als je het lastig vindt om te onthouden welke kant je de laatste keer boven hebt gehad, plak dan nummers van 1 t/m 4 op de hoeken van het matras. Bij het keren zie je dan direct welk nummer er deze keer aan het hoofdeinde moet komen. Als je het keren van je matras geregeld doet, voorkomt dit dat er kuilen gaan ontstaan in je matras. 

Matras schoonmaken

Maak één keer per maand je matras schoon, niet met water natuurlijk, maar pak de stofzuiger. Zuig hem schoon met een zachte borstel op de stofzuiger in verband met huisstofmijt. Maak vervolgens de lattenbodem ook schoon. Deze kun je rustig met een vochtige doek afnemen. Doe er dan vervolgens weer een schone molton onderlaken er op. Als je in het bezit bent van twee moltons, is dat natuurlijk makkelijker, want dan hoef je niet te wachten tot deze gewassen is. Een molton erop voorkomt een heleboel ellende i.v.m vlekken, zoals transpiratievlekken en menstruatievlekken. Je kunt makkelijker een molton wassen dan een matras reinigen.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 03-06-2004
Hits: 13015
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen, Onderhoud
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
matras onderhoud, matras schoonmaken, matras keren, tips, matras, matrassen, huisstofmijt, molton