Volg ons via
 

Aardappelen bewaren

Aardappelen bewaren | 10 tips voor het bewaren van aardappels.

Hieronder staat een tiental tips over het bewaren van aardappelen

  • Eet geen groen verkleurde aardappelen. 
  • Aardappelen altijd donker bewaren 
  • Schil groene plekken ruim weg, dit ook doen bij bruine en blauwe plekken 
  • Schil de uitlopers van de aardappelen ruim weg vooral bij oude aardappelen 
  • Bewaar aardappelen altijd op een koele, donkere en droge plaats.   
  • Bewaar aardappelen nooit in de koelkast. Als aardappels te koud worden bewaard, gaan ze zoet smaken doordat het zetmeel zich gaat omzetten in suikers. 
  • Bewaar aardappels liefst in een net of een open mand, met deksel in een donkere kelder (kast) en draai ze geregeld een maal om (alleen doen bij grote hoeveelheid). 
  • Bewaar aardappelen nooit in een plastic zak, want dan gaan ze sneller rotten en verkleuren (groen). 
  • Behandel aardappelen altijd voorzichtig om blauwe plekken te voorkomen. Deze stootplekken zijn niet schadelijk en hebben geen invloed op de smaak. Alleen worden ze wel zwart of bruin na het koken.



    Je vraag niet beantwoord?

    Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

    2 reactie(s)
    Toon meer reacties...
    Laat een bericht achter
    De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
    Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
    ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
    Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

    Interessante artikelen

    Door: 
    Datum: 19-02-2005
    Hits: 33031
    Categorie: 
    Eten & Drinken
    Artikel acties:
     Plaats jouw tip
     Reageer

    Tags:
    aardappelen bewaren, aardappels bewaren, groene aardappelen, verkleurde plekken aardappelen, groene plekken aardappelen