Volg ons via
 

Muggen tegengaan

Muggen tegengaan | tips tegen muggen overlast en het voorkomen van muggen in huis.

Vervelend zoemende muggen op je slaapkamer. Iedereen heeft wel ervaring met overlast van muggen. Nachtenlang lig je wakker en als je voor het slapen met de stofzuiger op muggenjacht gaat, dan lijken ze ineens verdwenen. Tot je weer in je bed ligt...

Muggen hebben een hekel aan de geur van citroen. Kaarsen of stekkers met citronella houden de muggen wel een tijdje op afstand. Producten met citronella-olie die je op je huid moet smeren hebben weinig nut. Deze olie is vluchtig en dus niet lang effectief. Beter is het om een smeerbaar product op basis van DEET te gebruiken.

Nog beter is het om te voorkomen dat de muggen je slaapkamer binnenkomen. Stap 1 daarin is het plaatsen van horren voor de ramen. Stap 2 is het tegengaan van de voortplanting. Meestal planten de muggen zich voort rondom het huis. Stilstaand water is de broedplaats voor muggenlarven. Zorg daarom dat er geen stilstaand water is rondom je woning. Maak dakgoten tijdig schoon, zet de lege bloempotten binnen neer, etcetera.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 27-07-2004
Hits: 15691
Categorie: 
Ongedierte bestrijden, Zomer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
muggen tegengaan, muggen overlast, voorkomen muggen, muggen in huis