Volg ons via
 

Kinderfeestje

Kinderfeestje | We hebben een aantal leuke spelletjes op een rij gezet voor een kinderfeestje thuis.

Is één van je kinderen jarig en wil je eens een leuk ouderwets kinderfeestje geven met spelletjes, dan staan hieronder wat leuke ideetjes voor spelletjes:

Uiteraard als eerste het ouderwetse koekhappen. Hang een lijntje op en hang daaraan de plakken koek. En happen maar!

Was je van plan een traktatie te geven, maak er dan een leuk zoekspelletje van. Verstop een tikkende wekker. Het kind dat de tikkende wekker vindt (en dat valt vast niet mee, want het gebeurt vast en zeker niet in stilte!), krijgt de traktatie. Het winnende kind helpt nu met verstoppen. De rest mag daarna weer zoeken. Dit spel gaat zo verder totdat ook het laatste kind de traktatie heeft gewonnen.

Een andere mogelijkheid is om de kinderen traktaties te laten verdienen. Leg bijvoorbeeld snoepjes verspreid op de tafel (bijvoorbeeld schuimpjes). De snoepjes moeten minstens 10 centimeter van elkaar liggen en niet te dicht bij de tafelrand. Zet ongeveer een meter vanaf de tafel 2 stoelen neer (of een andere mogelijke afscheiding) en span daartussen een touwtje. De kinderen moeten hier achter gaan staan. Nu moeten de kinderen één voor één proberen om ringen (bijvoorbeeld een goedkope armband) om de snoepjes te gooien. Als ze dat lukt, krijgen ze het gewonnen snoepje. Dit spelletje gaat net zo lang door totdat iedereen tenminste één snoepje heeft gehad.

Verder kun je kiezen voor het blind kegelen. Stel de (plastic) kegels op de normale manier op in een hoek van de kamer. Blinddoek één kind en draai deze driemaal rond. Loop zelf richting de kegels en roep 'hier!' en het kind kan met een bal richting de kegels gooien. Zorg dat elk kind aan de beurt komt. In plaats van kegels kun je bijvoorbeeld ook lege flessen van (af)wasmiddel gebruiken.

Neem een doos en zet deze op de kop. Knip er een paar poortjes in van verschillende breedtes. Zet hier cijfers boven. Boven de brede poortjes lage cijfers en boven de smalle hoge cijfers. Zet de doos aan het einde van de tafel en de kinderen aan het andere einde. Geef ieder een paar knikkers. De kinderen moeten proberen de knikkers in de poortjes te krijgen. 

Ook spelletjes als: Ezeltje prik, appels happen, zakdoekje leggen, blindemannetje en twister doen het natuurlijk altijd goed!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 19-02-2005
Hits: 10904
Categorie: 
Kinderen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
kinderfeestje, kinderfeestje thuis, spelletjes, feest, spel ideeën, traktatie