Volg ons via
 
 

Vitrage wassen

Vitrage wassen | tips voor het wassen van vitrage met haken en het bleken van witte vitrage.

Vitrage wassen hoeft niet moeilijk te zijn. Doe de vitrage in een kussensloop tijdens het wassen. Dan kun je de haken er in laten. Raakt er toch eentje los, dan kun je die in de kussensloop terug vinden.  

Is je vitrage erg verkleurd en wil je hem laten bleken? Doe de vitrage dan na het wassen in de badkuip met handwarm water en voeg daar een paar zakjes bakpoeder aan toe.

 

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
13 reactie(s)
S-je
Geplaatst op 29-06-2016 om 13:30

Ik zou ze opnieuw wassen en een centrifugeprogramma met een lager toerental kiezen. Dan zijn ze wel wat minder droog als ze uit de machine komen maar dan zijn ze ook minder gekreukt. 


Liefst zo nat mogelijk ophangen zodat ze lekker uit kunnen hangen.

toos (Gast)
Geplaatst op 28-06-2016 om 17:50

Ik heb mijn vitrage gewassen maar zijn gekreukt,hoe kan ik dat eruit krijgen/

carola (Gast)
Geplaatst op 14-07-2015 om 11:25

hallo ik heb een vraagje ik heb van iemand vitage gekregen maar deze zijn met een geel achtige gloed ik wil deze zo graag weer wit krijgen heeft iemand ervaring mee ? aangezien de vitrage tegenwoordig vrij prijzig zijn en ik ruim 20 meter aan elk raam nodig heb , ik hoop spoedig dat iemand me kan helpen alvast bedankt 

Johan (Gast)
Geplaatst op 04-01-2015 om 13:59

Ik rook in huis en heb 12 meter vitrage gewassen op wolwas in kussensloop, dichtgemaakt met knoop. 2 gebitsreinigers en klein beetje witte was centrifuge op 400. Nat ophangen en zijn als nieuw. Meten nog precies hetzelfde :)

debioboer (Gast)
Geplaatst op 25-08-2014 om 13:40

Ik heb bijna een jaar gewassen met soda,de was word er schoon van maar voor de machine [ik heb een dure .......] is het niet geweldig, vette pluizige aanslag op het deurtje.
Ik gebruik nu waspoeder van het wasmachine merk en die is uitstekend die krijgt alles !!! schoon ook vieze overals.

Erna (Gast)
Geplaatst op 08-07-2013 om 18:02

Dames , altijd de vitrage koud wassen dat is het geheim en bij het centrifugeren blijven, maar een paar seconden en dan nat ophangen. Gebittablet in waspoeder vakje en oxipoeder wit met beetje waspoeder .

Nel van den Berg (Gast)
Geplaatst op 24-11-2011 om 11:27

Wie weet een adres voor plastic vitrage haakjes?

trudie (Gast)
Geplaatst op 07-11-2011 om 20:46

Hoi,

 

het lijkt wel of mijn ecru polyester gordijnen steeds geler worden. Hoe krijg ik het veel witter?

Groetjes, Trudie

marian w (Gast)
Geplaatst op 27-10-2011 om 19:31

Er is bij blokker een zooltje voor je strijkijzer te koop waarmee je jou vitrage op vrij hoge temperatuur kunt strijken , ik heb het ge probeerd met een stukje voile op de hoogste temperatuur resultaat ???????? perfect . Een aanrader vitrage perfect glad

S-je
Geplaatst op 16-05-2011 om 18:13

Ik zou met die vraag naar een erkende stomerij gaan.Niet zelf gaan uitproberen, want voor hetzelfde geld kan het stof van je gordijnen niet tegen chemische middelen die je wilt gebruiken om te bleken.

Er bestaat in het vak van de textielverf bij de drogist wel "ontkleurder", maar geen idee voor welke soorten stof die gebruikt kan worden.

Sandra (Gast)
Geplaatst op 16-05-2011 om 16:19

Hoi allemaal,
Ik heb een vraag, mijn vitrage van polyester is ecru van kleur. Deze zou ik heel graag wit willen verver of bleken. Wie weet of dit mogelijk is en hoe ik dat kan doen.

Groetjes Sandra

Stephanie (Gast)
Geplaatst op 30-01-2011 om 16:07

Hey iedereen, ik heb vandaag mijn (super dure) vitrages gewassen en ze zijn er super uitgekomen, goddank! Ik heb een handwas-programma op mijn wasmachine, daar heb ik het toerental voor centrifugeren omgezet naar 400 en ik heb de temperatuur op koud gezet ipv 35graden en een schepje wasmiddel erin. Vitrages (incl plastic haakjes) even in een kussensloop en die dichtdoen met een elastiekje en gelijk weer ophangen als de wasmachine klaar is. Heeft 1,5uur geduurd en ze zijn als nieuw, zonder kreukels.

miriam van schagen (Gast)
Geplaatst op 03-01-2011 om 11:39

ik heb in between vitrage's op welke stand kan je die het beste wassen

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 21-01-2010
Hits: 82516
Categorie: 
Wassen en strijken, Het voorjaar
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
vitrage wassen, vitrage verkleurd, vitrage bleken, vitrage in de wasmachine
Gerelateerde artikelen