Volg ons via
 

Katten uit je tuin houden

Katten uit je tuin houden | tips voor als je overlast hebt van katten van buren in je tuin.

Katten uit je tuin houden valt nog niet mee. De meeste mensen vinden katten leuke en lieve dieren. Dit wordt anders als katten van buren jouw tuin hebben verkozen tot hun kattentoilet. Hieronder volgt een aantal tips die de katten uit je tuin houden en, niet geheel onbelangrijk, de gezondheid van de betreffende katten niet schaden.

  • Voorkom los zand in je tuin. Hoewel het natuurlijk niet zo netjes is om andermans tuin uit te kiezen voor de behoefte, zijn katten in principe nette dieren. Katten willen hun uitwerpselen altijd begraven en zoeken dus een plek met los zand waar ze een kuiltje kunnen graven voor hun behoefte. Als deze plekken er niet zijn zullen ze hun heil verder zoeken
  • Gooi koffiedik over de plek waar de katten hun behoefte doen. Daar hebben een grote hekel aan en ze gaan ze gelijk weg. Gooi je koffiedik gewoon elke dag in de tuin. Is bovendien hartstikke goed voor de planten (helja);
  • Azijn. Waar dit middel al niet goed voor is. Gooi een flinke hoeveelheid azijn op de plaatsen waar de kat de behoefte doet. Katten hebben namelijk een hekel aan de geur van azijn;
  • Peper is ook een kattenverjager. Strooi de peper op plaats die ze uitgezocht hebben om te ontlasten en de katten zullen verkassen;
  • Vraag de eigenaar om de katten in de eigen tuin te houden. Dit is een lastig punt, aangezien sommige mensen hier wel voor open staan en andere niet. De eigenaar dient in dit geval zijn tuin zodanig af te schermen dat de kat er niet meer uit kan. Maak zelf een inschatting over de haalbaarheid. Feit is natuurlijk wel dat als de katten niet buiten komen je er ook geen last van hebt.
  • Scherm je eigen tuin af. Zorg ervoor dat katten niet meer in je tuin kunnen komen door bijvoorbeeld een doorlopende schutting met begroeiing aan de bovenkant.

Met deze tips heb je aardig wat manieren om de katten uit je tuin te houden. Succes! Indien iemand nog diervriendelijke(!) aanvullingen heeft op deze tip dan kun je die via het reactie-boxje plaatsen.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

40 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 08-01-2007
Hits: 237174
Categorie: 
Huisdieren, Dierendag
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
katten uit tuin houden, katten in de tuin, katten verjagen, overlast katten, katten van buren,