Volg ons via
 

Sauzen maken

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Sauzen kunnen op verschillende manieren worden gebonden:

1. Een roux saus maken.

Werkwijze:
Neem 3 delen boter op 4 delen bloem. Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer dit door elkaar. Voeg nu ineens voor elke 10 g bloem 1/2 dl vocht toe. Breng deze massa roerend aan de kook en giet nu, nog steeds roerende, de rest van het vocht erbij. Laat de saus +/- 3 min doorkoken. Regelmatig roeren.

2. Binden met een aangemengd bindmiddel.

Werkwijze:
Meng het bindmiddel aan met een beetje koude vloeistof. Breng de rest van de vloeistof aan de kook. Voeg roerende het aangemengde bindmiddel toe en laat alles 1 - 5 minuten doorkoken. Regelmatig roeren.

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 08-12-2004
Hits: 2953
Categorie: 
Kooktechnieken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig