Volg ons via
 

Bruine suiker, uitleg en bewaartip

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Bruine suiker

Bruine suiker (ook wel basterdsuiker) genoemd, wordt tegenwoordig bereid door witte geraffineerde suiker te mengen met melasse en vaak ook met karamel. Melassestroop is erg donker van kleur en wordt verkregen door het koken van de suikerbieten en het suikerriet. De stroop bevat veel mineralen. Bruine suiker vindt u bij de andere suikersoorten in uw supermarkt. Er bestaat gele en bruine basterdsuiker, afhankelijk van de hoeveelheid melasse of karamel die is toegevoegd. Bewaar suiker op een koele, droge plaats. Op die manier kan u suiker erg lang bewaren. U kan de 'gewone' witte suiker in gerechten vervangen door bruine suiker. Wanneer u bruine suiker gebruikt voor de bereiding van gebak, heeft u minder kans dat het uitdroogt. Bruine suiker bevat meer vitaminen en mineralen dan de traditionele witte suiker. Dit gehalte is afhankelijk van het gehalte in de melassestroop.

Voedingswaarde per 100 g Energie 376 kcal 1573 kJ Water 1,60 g Koolhydraten 97,30 g Calcium 85 mg IJzer 1,91 mg Magnesium 29 mg

Tip: bewaar bruine suiker in een afgesloten "tupperware"bak. Dan gaat het niet klonteren

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

2 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 17-12-2004
Hits: 12833
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig