Volg ons via
 

Donzen jas wassen

Donzen jas wassen | Tips voor het wassen en drogen van jassen met donsvulling.

Jassen met donsvulling mogen nóóit chemisch gereinigd worden omdat het dons dan zijn veerkracht verliest! 

Wassen

Je kunt de jas gewoon in de wasmachine wassen op het wolwasprogramma, max. 40 graden en kort centrifugeren. Gebruik een speciaal donswasmiddel (o.a. verkrijgbaar bij een outdoorspecialist). Met normale wasmiddelen breek je het natuurlijke vet van het dons af. De jas moet voldoende ruimte hebben, dus apart wassen. Doe er een of meer tennisballen bij (die kloppen de donsvulling steeds los).

Drogen

Droog de jas daarna bij voorkeur in de wasdroger en doe er weer een of meer tennisballen bij om het dons tijdens het drogen goed los te kloppen. Kies een lang droogprogramma en een lage temperatuur. 

Jassen met donsvulling zijn meestal al verdeeld in vlakken. Extra vastrijgen is dan ook niet nodig.
Heb je geen droger, hang de jas dan buiten in de wind te drogen en liefst niet in de volle zon. Schud de jas regelmatig (1 à 2 keer per uur) flink uit, om de aan elkaar gekleefde donsveertjes goed los te maken. Te weinig schudden gaat ten koste van het isolerend vermogen.

Bron: Huishouden prikbord

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

31 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 04-01-2005
Hits: 212760
Categorie: 
Wassen en strijken, Winter
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
donzen jas wassen, tips, dons, donzen, donsjas, donzenjas, donsvulling, jas, veren, veertjes, reinigen, wassen, in de was, wasmachine, droger, wasdroger