Volg ons via
 
 

Ontlasting- en urinevlekken schoonmaken

Als je kat of hond in huis heeft geplast of gepoept, gebruik dan deze tip om de vlek en geur te verwijderen.

Een jong hondje dat nog niet zindelijk is? Een senior die af en toe "vergeet" dat het binnen niet mag? Een sproeiende kat in huis? 

De vlekken en geur van urine en ontlasting zijn goed te verwijderen met een sopje van Biotex omdat dit enzymen bevat die het vuil afbreekt. Eerst de vlek zoveel mogelijk opnemen door er met keukenrol of een oude handdoek boven op te gaan staan. Nu de vlek bewerken met het sopje van Biotex. De schoongemaakte vlek weer zo veel mogelijk drogen door er een handdoek of iets anders op te leggen waar je even op gaat staan. Spray nu heel licht met een verdunde azijnoplossing (1:1) de vlek na. Er zal geen vlek of geur meer achter blijven, waardoor je huisdier ook niet meer "uitgenodigd" wordt die plek nog een keer te gebruiken.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
31 reactie(s)
Carline De Cuyper (Gast)
Geplaatst op 24-07-2017 om 11:58

Hoe krijg ik urinevlekken van de hond uit een witte kurkvloer : 

het zijn nu allemaal gele vlekken !

Danny (Gast)
Geplaatst op 12-07-2017 om 21:14

Onze kater heeft tegen een gestuukte muur gesproeid. Hoe krijg ik deze stank weg zonder vlekken op de muur te maken? Kan dit met hg urineverwijderaar?


Get Danny

Nancy (Gast)
Geplaatst op 06-01-2017 om 11:46

hoe krijg ik de geur van urine en ontlasting van onze hond uit de betonnen vloer van ons terras? 

Henk (Gast)
Geplaatst op 16-11-2016 om 11:24

Mijn hond heeft geplast en gepoept op mijn eigenhouten vloer(geen verniste vloer maar olie behandeld). Nu is de vlek heel donker,precies inkt. Nu vraag ik me af hoe je dat er terug uitkrijgt. Wie heeft hier een oplossing voor?
Alvast bedankt.

gast44 (Gast)
Geplaatst op 11-05-2016 om 12:18

voor urine van dieren kan je waterstofperoxide van de kruidvat 3% gebruiken
je stoepje bleekt wel uit maar de lucht is weg

Maar hoe krijg je een urinevlek van een volwassene uit je gevel?

Nathalie (Gast)
Geplaatst op 29-04-2016 om 23:25

Om urine geur uit beton weg te krijgen koffieprut uitsmeren hele dag laten liggen, vervolgens opzuigen, volgende dag herhalen met peper erdoorheen houden dieren niet van. En dan het liefst nog een keertje met azijn de plek schoonmaken. Dat heeft bij mij geholpen. 

rosanna lianne (Gast)
Geplaatst op 22-02-2016 om 23:53

Hallo, ik heb een vraag over mijn hond 

ze heeft zaterdag op zondag nacht in huis geplast op een betonnen vloer 
en ik weet er geen raad meer mee ik heb van alles geprobeerd en ik krijg de geur maar niet meer weg
 Wie kan me te hulp schieten of helpen 
ik sta machteloos 
vriendelijke groeten van rosanna lianne visser 

Eline (Gast)
Geplaatst op 16-07-2015 om 21:43

Kan iemand me vertellen hoe ik vlekken van kattenurine uit de parketvloer krijg? We wonen in een huurappartement... Ik ben bang dat dit ons zoveel geld gaat kosten!!! (Het gaat echt om een hele grote oppervlakte waar hij een stuk of 4 keer een enorme plas heeft achtergelaten.) De vlekken zijn nu erg donker geworden. Thx.

Elisabeth (Gast)
Geplaatst op 07-04-2015 om 10:56

Hoi ik ben 12 en onze hond heeft op de vloerbedekking in mijn kamer geplast, ik heb mijn kamer pas een paar maanden. Dus ik baal er echt heel erg van, nu zoek ik een hele goede manier om de vlek en de geur te verwijderen. Het liefst niet met dure middeltjes.

Alsjeblieft help mij,

Groetjes Elisabeth

Simone (Gast)
Geplaatst op 30-09-2014 om 11:35

Ik heb een hoog polig tapijt hoe krijg ik de urina van mijn hond eruit

Alvast bedankt simone

F (Gast)
Geplaatst op 18-06-2014 om 12:06

Hoi, 


Ik heb een puppy van 8,5 weken oud. Nu heeft hij per ongelijk op mijn witte/zandkleurige tapijt geplast. Een klein beetje. Ik heb het schoongemaakt met een anti vet oplossing en daarna met azijn gemengd met water. Nu is het zo dat ze naar het plekje gaat en gaat ruiken. Ik ben bang dat ze het plekje als uitnodiging gaat zien om weer daar te plassen. Graag zou ik een antwoord op mijn vraag willen hebben. Bij voorbaat dank jullie wel! 

Bianca (Gast)
Geplaatst op 19-03-2014 om 19:42

Marine Gryson, Biotex is normaal verkrijgbaar in Belgie bij blokker en andere nederlandse winkelketens.

Martine Gryson (Gast)
Geplaatst op 17-03-2014 om 15:06

Met dit berichtje wil ik jullie bedanken voor de tip dat jullie me gaven omtrent kattenurinevlekken op keramische vloer! Ik had al heel dure producten gekocht, maar niets hielp, tot dat ik jullie tip las en uitprobeerde, alle, maar dan ook alle vlekken zijn verdwenen met een sopje van groene bio-Tex, ( schrobben ) dan goed spoelen, laten drogen, en besprenkelen met 1/1water en azijn, dan aftrekken en nogmaals met zuiver water dweilen, veel goedkoper dan al mijn nutteloze producten, ik kom uit België, en moet jammer genoeg melden dat bio-Tex bij ons niet meer te verkrijgen is, maar heb nu mijn voorraad via een Nederlandse site gekocht, ik zou zeggen veel succes aan al diegene die met het zelfde probleem zitten ;-)

Ben (Gast)
Geplaatst op 09-03-2014 om 11:35

Hallo,


Mijn hond heeft tegen mijn stoffen linnen sofa aangepast. Dit is gaan intrekken en er zitten nu gele vlekken in de zandkleurige sofa.

Hoe krijg ik de vlekken eruit

Thea (Gast)
Geplaatst op 21-02-2014 om 09:11

Ik heb een ledere stoel daar zit een urine geur in wie weet hoe ik dit er uit kan halen . ik durf er bijna niet meer in te zitten heb het gevoel dat ik de geur aan mijn kleding mee neem.

Ada Gerritsen Schepers (Gast)
Geplaatst op 20-01-2014 om 21:30

Een beetje peper op de plekken ,nadat je ze schoongemaakt hebt,strooien,dat overheerst de plas -en poep-geur.

leo van mele (Gast)
Geplaatst op 16-01-2014 om 11:32

hoe ka ik de geur van urine en vleken weg krygen wel van honde 

anne (Gast)
Geplaatst op 01-01-2014 om 13:18

Ik heb het geprobeerd met oxaalzuur. De kleine vlekjes zijn ermee verwijderd. De grote niet.

Mijn vloer is eiken de vlekken was hondenurine

w gooren (Gast)
Geplaatst op 10-05-2013 om 12:07

ik zoek een artikel voor het schoonmaken van urine in wc pot

Sy'ke (Gast)
Geplaatst op 21-03-2013 om 08:55

Hallo, 

Ik heb 2 probeempjes,
Mijn hondje heeft 's nachts tegen de tafelpoot geplast en aangezien ik dit pas 's morgends heb gezien is de urine in het hout van de tafelpoot getrokken, want ik heb al een product gekocht en erop gespoten om de geur te neutraliseren maar hij durft er soms terug tegen te plassen, wat kan ik hier nog aan doen?<div>Het volgende probleem is dat mijn vloer nu ook beschadigd is, ik heb parketvloer en nu geeft dit een donkerebruine vlek, kan ik iets doen om deze plek te verwijderen of op zen minst lichter te maken zodat dit niet zohard opvalt?
</div>
Alvast bedankt

Jeannette (Gast)
Geplaatst op 22-02-2013 om 11:15

Hoe komt ik van de geur af van urine en ontlasting buiten wij hebben een  huis gekocht en blijkbaar heeft de vorige eigenaar de honden achter het huis laten lopen nu de zon wat gaan schijnen stinkt het al kan je nagaan wat het in de zomer gaat doen dus dat wil ik voor zijn ik lees overal tips voor binnens huis misschien iemand een tip voor buitenhuis??

Interesto (Gast)
Geplaatst op 22-01-2013 om 11:28

Zadelzeep! Werkt als een trein bij leer... ik had een nicotine geur in mijn bank, alles geprobeerd, maar zadelzeep was de oplossing, dus op naar een dierenspeciaalzaak of een agriwinkel voor zadelzeep, ook voor honde en kattegeuren is het uitstekend!
De tip kreeg ik van een paardeliefhebber, zadels zijn van leer en is altijd nat van een bezweet paard dat stinkt, door de zadelzeep is het schoon te krijgen

Lynn (Gast)
Geplaatst op 04-11-2012 om 12:07

Gisteren vond mijn kat het nodig om haar ontlasting te doen op mijn lederen zetel, ik heb hier nu al met vanalles opgezeten en ik krijg de geur niet weg uit mijn leer. Bestaat er hier een middel voor de geur weghallt en tegelijk mijn zetel niet beschadigd?

Alvast bedankt voor eventuele tips.

Andre (Gast)
Geplaatst op 16-10-2012 om 20:00

Beste Cinneke, kijk even op (reclame verwijderd door moderator) Ik heb het product (reclame verwijderd door moderator) gebruikt om urinegeur uit de tegelvoegen te krijgen. De geur was binnen 3 dagen weg en de hond herkende de plek niet meer. Volgens de beschrijving op het product is het ook te gebruiken om meubeltextiel te ontgeuren. Neem even contact op met (reclame verwijderd door moderator)

 

cinneke (Gast)
Geplaatst op 18-07-2012 om 12:13

Vannacht werd ik wakker door hels gehuil (ik heb drie hondjes).

Ik steek het licht aan en zie boomer zo hevig beven en hij was helemaal nat. Ik nam hem vast knuffelde het beven ging over. Maar toen ondekte dat hij nat was door dat hij geplast had vermoed in zijn droom.

Maar goed ik weet in zes jaar zelfs als pup deed hij niks in huis dus dit is echt een ongelukje en dus kan ik er ook niet om boos zijn.

Maar ik heb lederen salon maar de geur blijft in zetel hangen. Wat kan ik er aan doen om die geur weg te krijgen ?

Laura (Gast)
Geplaatst op 21-06-2012 om 08:04

Huisdierenlucht .
Ik heb erg dure kattenbakkorrels .Nl de siliconen .
Dat moet wonderen verwachten .Maar helaas..ondanks met regemaat schoonmaken stinkt het .Niet naar poep of pis ,maar een nare vieze lucht .Er wordt hier veel gelucht !Verder zijn er schoonmaakmiddelen plantie .Dettol voor de schoonmaak is ook gebruikt .Hoe krijg ik de nare lucht weg .Er wordt ook dagelijks gestofzuigd en gedweild .
Ik heb in het ziekenhuis gelegen en toen heeft iemand voor mijn katten gezorgd .Weinig ventilatie .Bij het opendoen van de voordeur
 was er een vieze geur .Nogmaals geen pis/poep ,maar wel een vieze lucht .Hoe pak ik het aan?

bianca (Gast)
Geplaatst op 04-06-2012 om 13:54

Hoi,

Ik heb een puppy van 10 weken oud. Als het regent dan gaat hij binnen plassen en poepen. Wat  kan ik eraan doen? Ik heb nu al wat peper gestrooid op de mat en hij durft niet naar buiten als het regent. Wat kan ik doen?

ann (Gast)
Geplaatst op 26-02-2012 om 09:28

Mijn hond heeft geplast op mijn parket (geen verniste parket maar olie parket. Nu is de vlek heel donker,precies inkt. Nu vraag ik me af hoe je dat er terug uitkrijgt,

Howard (Gast)
Geplaatst op 22-07-2011 om 15:03

Sinds de vakantie begon, is er een hond die altijd voor onze poort poept, altijd op dezelfde plaats, meestal kom ik het tegen rond de middag ... 


Waarschijnlijk blijft die hond daar poepen, omdat hij zijn eigen poep er ruikt ofzo, hoe kan ik die geur weg krijgen ? 

Alvast bedankt voor de hulp, 
vriendelijk groeten Howard

van langenhove marleen (Gast)
Geplaatst op 01-06-2011 om 18:54

ik heb een nieuwe bijna zwarte vloer ,als mijn hond in huis geplast word het direkt gedweild,deze morgen heb heb ik goed geschuurd en de plekken zijn er nog niet uit ,wat moet ik doen

jj (Gast)
Geplaatst op 19-01-2011 om 15:21

ik heb een vraag: weet iemand hoe ik urine vlekken uit laminaat kan krijgen mijn hond had last van blaasonsteking, maar nu zijn het vlekken geworden.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 12-01-2007
Hits: 201709
Categorie: 
Huisdieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Urinevlek, urine poes, katten urine, hond in huis plassen, hond in huis poepen, kat plast in huis, poes plast, urine verwijderen, geur urine verwijderen