Volg ons via
 
 

Matras opfrissen

Matras opfrissen | Als je matras stinkt naar vocht, transpiratie, urine of braaksel dan verwijder je de vieze geurtjes met deze tip.

Waarom ruikt het matras vies?

Zelfs een nieuw matras kan onaangenaam ruiken. De geur van het matras kan variëren van chemische geuren, urine, lichaamsgeur tot schimmel. Je kunt het matras professioneel laten reinigen, maar dit is duur. Probeer daarom eerst eens deze goedkope oplossingen. 

Hoe kan ik vieze luchtjes uit het matras verwijderen?

Als je matras in een vochtige omgeving ligt of heeft gelegen, ruikt het muf. Leg je matras in dat geval op een zonnige dag gedurende tenminste 10 uur buiten. Leg er een stuk plastic onder zodat het niet nat of vies wordt. 

Ruikt het matras wat zuur dan is transpiratievocht waarschijnlijk de boosdoener. Strooi zo af en toe wat soda op je matras en laat dit een poosje erop liggen. Vocht en luchtjes trekken in de soda. Daarna gewoon even de stofzuiger pakken en het zout opzuigen. Je matras ruikt weer helemaal fris.

Als urine de veroorzaker van de vieze geur is, lees dan deze tip. En als braaksel de boosdoener is, lees dan deze tip.

Waarschuwing

Gebruik op het matras geen bleekmiddel! Dit irriteert je huid tijdens het slapen. 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
4 reactie(s)
Charlotte (Gast)
Geplaatst op 08-07-2016 om 23:14

Dat er lichaamseigen schimmels en bacteriën in je matras zitten is helemaal niet zo erg. We leven ons hele leven samen met een heel leger van die dingen en helemaal zonder ze, zouden we juist ziek worden. Een steriel matras? Vergeet het. Dat zou juist vreemd zijn.
Vervelender is wél, wanneer de concentratie te hoog wordt of ze zich.. enigszins kenbaar beginnen te maken d.m.v. nare luchtjes. Dat er dan een methode is om dat te elimineren is fijn. En 's avonds ga je dan weer naar bed met dezelfde commensalen die je gisteren ook al had. :)
Ik ga het soda trucje zeker proberen. Ik heb hier een luchtbed dat vaak wordt gebruikt en nu in de zomer als het zo warm is 's nachts... pffft, zuur zweetluchtje zit eraan en ik heb geen ruimte om hem goed te luchten. Dan maar eens zo proberen.

Naziha (Gast)
Geplaatst op 19-11-2014 om 05:26

Ik heb een vakantie huisje aan het strand en ben net achtergekomen dat mijn spullen beschimmeld zijn door vocht omdat er nu niet gelucht wordt. Hoe kan ik het beste mijn matrassen en gestofferde banken beschermeren dat ze niet vochtig worden en beschimmeld raken. Mijn houten tafel is ook beetje beschimmeld. Graag tips! Bedankt 

martin (Gast)
Geplaatst op 30-01-2014 om 09:22

ik heb een matras die in een rokerige ruimte heeft gestaan.
krijg ik die lucht er ook uit met soda ?

Moniek (Gast)
Geplaatst op 27-09-2011 om 11:27

Ik kan mij voorstellen dat dit iets met de geur doet, maar dit haalt toch geen vuil uit het matras? Ik heb mijn matrassen laten reinigen door (reclame verwijderd door moderator) en moet zeggen dat ik erg ben geschrokken van wat ik zag! Ze hebben een soort UVC waarmee ze ook schimmels en bacteriën doden. Als je de oppervlakte van het matras schoon maakt gaat de schimmel er toch niet uit? Die kan tot diep in je matras zitten.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 10-02-2005
Hits: 62403
Categorie: 
Onderhoud
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
matras opfrissen, vieze geurtjes matras, matras stinkt, stinkend matras, zweetgeur, urinegeur, transpiratiegeur, muf