Tipp Ex correctievloeistof vlek

Tipp Ex en andere merken correctievloeistof zijn erg handig. Helaas kan het wel eens gebeuren dat er een potje omgaat of dat je het kwastje laat vallen. Zeker kinderen zijn kampioen in het maken van dit soort ongelukjes. Lees op deze pagina wat je kunt doen als er een correctievloeistof vlek in textiel terecht komt. 

Hoe kan ik vlekken van correctievloeistof (Tipp Ex) verwijderen?

  • Opgedroogde correctievloeistof (bijv Tipp Ex) is vrij broos en kun je zoveel mogelijk wegschrapen voordat je het gaat behandelen. Vlekken op textiel deppen met een doekje gedrenkt in wasbenzine, aceton of thinner. Daarna deppen met water (ongeveer een koffiekopje) waar je een druppeltje afwasmiddel aan toevoegt. Vervolgens kun je het gewoon wassen op de juiste temperatuur in de machine. Wil de vlek er niet uit laat het dan chemisch reinigen.

Meer oplossingen en tips voor het verwijderen van Tipp Ex

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

6 Comments

  • nico groen

    23 juni 2016

    Hoe krijg ik typex uit vloerbedekking.

    Reply
  • Petra

    27 mei 2016

    Hoe kan ik typex verwijderen van stenen vloer en van houten kast??

    Reply
  • Lolly

    16 april 2014

    Ik ga het meteen proberen alvast bedankt

    Reply
  • Caro

    11 maart 2013

    gewoon een stukje keukenpapier erop leggen en een warme strijkbout erop….het kaarsvet trekt dan in het papiertje

    Reply
  • kaat

    13 februari 2013

    dit ga ik zeker proberen internetdank

    Reply
  • chantal

    7 december 2011

    hallo

    heb met het uitblazen van theelichtjes kaarsvet op mijn tafelkleed gekregen , hoe kan ik mijn tafelkleed weer krijgen zonder er een vlek van over te houden ?

    Want had het al eens voor en heb dan mijn nap in de wasmachine gewassen maar resultaat kaarsvet is een dikke vette plek gebleven …….

    Dank voor jullie raad

    chantal

    Reply

Leave a Comment