Volg ons via
 

Zweetvlekken verwijderen

Zweetvlekken verwijderen | huishoudtips voor het verwijderen van gele zweetvlekken en zweetplekken uit t-shirts

Last van gele transpiratie vlekken en plekken onder oksels in je t-shirts? Onderstaand vijf manieren om zweet vlekken uit katoenen shirts te verwijderen.

  • Behandelen met vloeibaar wasmiddel. Eerst 30 minuten in laten trekken en dan wassen. In de zon leggen. Plek eerst goed vochtig maken en dan insmeren met een vloeibaar wasmiddel. Regelmatig controleren en met een spuitbus met water vochtig houden.

  • Een middag in de volle zon en dan in de wasmachine. Je ziet de vlek als het ware omhoog komen. Men zegt dat dit alleen lukt op groen gras.

  • Waterstofperoxide. Beginnen met een 50% oplossing met water. 30 minuten laten intrekken, in koud water wassen en aan de lucht drogen. Is de vlek niet weg, dan een sterkere oplossing gebruiken. Let op: Gekleurde stof kan verbleken.

  • Azijn/water-oplossing. 30 minuten laten intrekken en koud wassen.

  • Als dit allemaal niet helpt, haal dan bij de apotheek wijnsteenzuur en maak een papje van 1 eetlepel wijnsteenzuur, drie doodgewone witte en fijngemaakte aspirines en een kopje warm water. Breng het goed aan met een oude tandenborstel, laat 20 minuten zitten en spoel dan uit met warm water. Als het niet weg is, behandeling herhalen. Dat kan onbeperkt worden herhaald.

Let op! Het gebruik van chloor op zweetvlekken wordt ontraden omdat dit met elkaar reageert.

bron: [url]http://www.mrscleannw.com/tips/perspiration-stain.html[/url]

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

12 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 16-05-2006
Hits: 170725
Categorie: 
Vlekken, Wassen en strijken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
zweetvlekken verwijderen, zweetvlekken, zweetplekken, zweetvlekken uit kleding, verwijderen zweetvlekken kleding, zweet, transpiratie, zweetvlek schoonmaken, gele vlek oksel, gele vlek shirt