Volg ons via
 
 

Zweetvlekken verwijderen

Zweetvlekken verwijderen | huishoudtips voor het verwijderen van gele zweetvlekken en zweetplekken uit t-shirts

Last van gele transpiratie vlekken en plekken onder oksels in je t-shirts? Onderstaand vijf manieren om zweet vlekken uit katoenen shirts te verwijderen.

  • Behandelen met vloeibaar wasmiddel. Eerst 30 minuten in laten trekken en dan wassen. In de zon leggen. Plek eerst goed vochtig maken en dan insmeren met een vloeibaar wasmiddel. Regelmatig controleren en met een spuitbus met water vochtig houden.

  • Een middag in de volle zon en dan in de wasmachine. Je ziet de vlek als het ware omhoog komen. Men zegt dat dit alleen lukt op groen gras.

  • Waterstofperoxide. Beginnen met een 50% oplossing met water. 30 minuten laten intrekken, in koud water wassen en aan de lucht drogen. Is de vlek niet weg, dan een sterkere oplossing gebruiken. Let op: Gekleurde stof kan verbleken.

  • Azijn/water-oplossing. 30 minuten laten intrekken en koud wassen.

  • Als dit allemaal niet helpt, haal dan bij de apotheek wijnsteenzuur en maak een papje van 1 eetlepel wijnsteenzuur, drie doodgewone witte en fijngemaakte aspirines en een kopje warm water. Breng het goed aan met een oude tandenborstel, laat 20 minuten zitten en spoel dan uit met warm water. Als het niet weg is, behandeling herhalen. Dat kan onbeperkt worden herhaald.

Let op! Het gebruik van chloor op zweetvlekken wordt ontraden omdat dit met elkaar reageert.

bron: [url]http://www.mrscleannw.com/tips/perspiration-stain.html[/url]

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
12 reactie(s)
Jellie (Gast)
Geplaatst op 02-07-2017 om 13:38

Vul een tobbetje met lauw water,gooi er een vaat wastablet bij,een nachtje laten weken en hup de wasmachine in.Verbluffend!Gezien in de Enkhuizer Almanak 2017


Let op! Dit moet een vaatwastablet zijn wat helemaal wit is! Tabletten die geheel of gedeeltelijk bestaan uit gekleurd materiaal kunnen verkleuring van de textiel veroorzaken! (red.)

remy herremans (Gast)
Geplaatst op 19-10-2015 om 14:28

Kan iemand mij  vertellen hoe ik vetvlekken van mijn leder salon (red.: bankstel) krijg zijn de  vlekken die komen door het  hoofd altijd op dezelfde plekken aan het hoofdeinde te leggen salon is nog perfect in orde alleen aan het kussen waar het hoofd altijd ligt heb ik een grote vetvlek die ik er niet uit krijg hopelijk kunnen jullie mij helpen 

Jetje (Gast)
Geplaatst op 31-01-2015 om 18:32

Mijn lichte kledingstukken (zowel katoen als synthetisch)die lang in een open kast gehangen hebben, vertonen dikwijls gele strepen op de  mouwen. Ook opgevouwen handdoeken en lakens vertonen gele strepen op de vouw. Hoe krijg ik die vergeelde kleding terug zuiver en wit?

tania zijlstra (Gast)
Geplaatst op 22-09-2014 om 15:16

voorkomen van zweetplekken, zodat je niet meer op je t-shirts hoeft te boenen:

Je kunt zweetplekken ook voorkomen, door niet meer te zweten: Syneo 5 (te koop bij drogist in vak van deo's) 1x per 5 dagen mee behadelen voor het naar bed gaan, zodat het middel in alle rust in kan drogen en daarna 5 dagen haast geen zweet meer. (Je doet er best lang mee (4 mnd), omdat je maar weinig per keer gebruikt en het flesje kost zo'n 20 euro)

Ook bestaat er Myra-dry: een techniek overgewaaid uit de U.S. waarbij de okselzweetklieren worden weggebrand via een soort magnetron techniek door de dermatoloog. Werkt van buitenaf, waardoor er geen operatie meer aan te pas hoeft te komen. Behandeling wordt niet vergoed ziektekostenverzekering, maar je bent wel blijvend van een probleem af. Kosten 1500 euro voor 1 behandeling van de twee oksels. Kosten 2500 euro totaal  als je nog eens moet terugkomen. Vroeger werden okstelklieren wel weggeschraapt. Dit was een inwendige behandeling, wat natuurlijk altijd ingrijpender is, met hetzelfde resultaat.

Ook werkt Botox. (Kleine injecties onder de oksels) Dit is niet blijvend. Het werkt een half jaar en kost ook geld. Zat voorheen (of misschien nog?) in de verzekering, maar denk aan eigen risico + elk half jaar vrij vragen. Tijd is ook geld.

Voor veel mensen is het echt een probleem om zo te zweten afgezien van de gele plekken die achterblijven in t-shirts en soms schamen ze zich als het weer eens raak is (zweetplekken), bang voor geurverspreiding. Dan is het goed te weten dat het op verschillende manieren bij de bron kan worden aangepakt. 

Pepijn (Gast)
Geplaatst op 29-04-2014 om 20:10

Probeer eens de vlekverwijderaar (reclame verwijderd door moderator). Je kunt het bestellen via hun Nederlandse website. Het werkt erg goed! De meest hardnekkige zweetvlekken (bruin en geel), heb ik ermee uit mijn kleding gekregen. Het is ook geschikt voor donkere kleding. Erg handig voor bijvoorbeeld zweetgeur in (sport)kleding.

Sonja (Gast)
Geplaatst op 06-04-2014 om 19:43

Steek het kledingstuk in een emmer water met ammoniak. Doe dan wat extra pure ammoniak onder de oksels en laat het geheel zo'n 2-tal uren weken. Uitspoelen en nawassen: alles is weg!

rita (Gast)
Geplaatst op 09-05-2012 om 23:39

glanspoelmiddel op de plekken, even laten intrekken
 en in de wasmachine wassen. weinig werk en prima
 resultaat!

S-je
Geplaatst op 18-11-2011 om 14:02

Kan met gewone consumptie-azijn.

Michelle Jansen (Gast)
Geplaatst op 18-11-2011 om 13:39

Hallo

Moet ik schoonmaakazijn gebruiken of azijn voor consuptie?

Miriam
Geplaatst op 20-10-2011 om 11:27

@Viola, heb je al geprobeerd om je oksels regelmatig te wassen met anti-bacteriële zeep? Dit kan helpen. Zwarte vlekken onder de oksels in shirts kunnen bijvoorbeeld ontstaan bij gebruik van bepaalde soorten antibiotica.

viola (Gast)
Geplaatst op 20-10-2011 om 11:07

mijn zweet vlekken in  de oksels van witte T shirts zijn niet geel maar zwart.
Wat te doen? Voorkomen? Maar hoe, verwijderen, idem

lindsay (Gast)
Geplaatst op 09-05-2011 om 15:31

glansspoel middel gewoon op de vlek spuiten een uurtje laten intrekken en dan gewoon wassen geen zweetvlek meer te zien en heels snel klaar

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-05-2006
Hits: 164199
Categorie: 
Vlekken, Wassen en strijken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
zweetvlekken verwijderen, zweetvlekken, zweetplekken, zweetvlekken uit kleding, verwijderen zweetvlekken kleding, zweet, transpiratie, zweetvlek schoonmaken, gele vlek oksel, gele vlek shirt