Volg ons via
 

Make-upvlek verwijderen uit kleding

Make-upvlek verwijderen uit kleding | Tips voor het verwijderen van cosmeticavlekken zoals foundation, lippenstift, oogpotlood en nagellak

Overkomt het jou ook wel eens? Sta je net op het punt om te vertrekken naar je werk of een leuk feestje en dan zie je op de valreep dat je een make-upvlek in je kleding hebt. We hebben de make-up vlekken voor je op een rij gezet mét daarbij de manier om deze vlekken te verwijderen.

Poeder

We beginnen met poederachtige make-up vlekken. Denk bijvoorbeeld aan oogschaduw, blush, en gezichtspoeder. Dit is over het algemeen vrij eenvoudig voorzichtig van je kleding af te vegen. Veeg heel licht met een schoon en droog doekje. Blijft er ondanks licht vegen toch nog een vlek achter? Maak het doekje dan een beetje vochtig en ga zacht over de vlek.

Vettige Make-Up

Make-up met een vettig bestanddeel is lastiger te verwijderen. We bedoelen hiermee foundation, lippenstift, oogpotlood, lipgloss etc.

Gebruik geen water. Vet lost niet op in water, dus dat heeft geen nut. Begin met het behandelen van de vlek met een make-up remover. Let op: kies wel voor een make-up remover zonder olie! Oogmake-up remover werkt over het algemeen goed.

Is de vlek niet weg? Dan moet je toch echt aan de slag. Gebruik shampoo of afwasmiddel. Breng dit goed schuimend aan op de vlek en verwijder de vlek met behulp van een doekje en wat water. Let op met dunne stofjes die weinig kunnen hebben. Behandel deze liever door het kledingstuk te wassen in een sopje Biotex. In plaats van bovenstaande kun je ook deze tip met X-10 proberen.

Nagellakvlek

Nagellak laat zich slechts op één wijze verwijderen, namelijk met aceton. Gebruik pure aceton of nagellakremover. Test eerst op klein stukje stof of de stof tegen aceton kan. Is dit het geval doordrenk dan een wattenschijfje met aceton en leg dit onder de stof op de plaats van de vlek. De vlek verdwijnt vanzelf. Helaas zijn er geen mogelijkheden als de stof niet tegen aceton kan.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

2 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 17-10-2014
Hits: 17319
Categorie: 
Vlekken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Makeupvlekken verwijderen, foundation vlek, nagellakvlek, lippenstif vlek, lipgloss vlek, cosmetica vlek