Volg ons via
 
 

Gele vlekken in witte kleding

Gele vlekken in witte kleding | Tips voor het verwijderen van zweetplekken uit kleding.

Iedereen kent het wel. Een prachtig wit shirt met een vieze, gele vlek onder de oksels. Niet echt fraai. 

De gele vlekken ontstaan door een combinatie van zweet en deodorant. Ze zijn lastig te verwijderen. In de gewone was gaan deze vlekken er meestal niet uit. Gelukkig zijn er manieren om deze gele vlekken uit witte kleding te verwijderen. 

Het eenvoudigst is om eens een speciaal wasmiddel voor "extra witte" was te gebruiken. Om resultaat te zien, zul je de was waarschijnlijk op hoge temperatuur (>75 graden) moeten wassen. 

Een alternatief is glansspoelmiddel voor de vaatwasser. Smeer wat glansspoelmiddel op de vlek en laat dit een paar uur intrekken. Vervolgens in de wasmachine wassen. 

Bij t-shirts zonder opdruk kun je ook kiezen voor het weken in een emmertje met water en een scheut bleek. Dit werkt alleen bij shirts die helemaal wit zijn. De gele vlekken worden dan gebleekt en het shirt wordt weer stralend wit. 

Zie voor meer tips tegen gele vlekken in kleding deze artikelen:
deodorant-vlekken-verwijderen-uit-kleding
zweetvlekken-verwijderen
transpiratievlekken-in-shirts

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
6 reactie(s)
bassydebeste (Gast)
Geplaatst op 14-02-2015 om 12:59

Gebruik witwasmiddel, ossengalzeep, azijn en oxi-producten.
Eventueel voorbehandelen in emmer lauwwarm water en een van of meerdere van deze producten.
Daarna wassen bij de normale witte was. Eventueel met voorwas. 
Gebruik de eco stand op de wasmachine. Dit bespaard energie door er langer over te doen. Dit geeft de vlekken de tijd om los te weken. De energie stand op de machine gebruikt ook niet continu de temperatuur. Maar wast ook een gedeelte kouder of koud voordat op de ingestelde temperatuur gewassen wordt.

bassydebeste (Gast)
Geplaatst op 14-02-2015 om 12:53

Nooit glansspoelmiddel gebruiken voor zweetvlekken. Elke fabrikant gebruikt een geheel eigen en andere samenstelling voor deze middelen.
Hierdoor kan je dit nooit adviseren of gebruiken en kan je kleding beschadigen. 
Als iemand een tip heeft voor een bepaald merk is een beter advies. ook kan dit merk door de jaren heen een aanpassing doen in samenstelling waardoor ook dit niet geheel te vertrouwen is.
geebruik liever middelen die bekend zijn zoals groenezeep, ossengalzeep, azijn, driehoek, shout, oxiaxi, etc.
En even testen op een los stukje stof voordat je het risico neemt. Wol, kasmier en zijde en andere delicate stoffen zeker even uitkijken voordat je behandeld. 
Shout, oxiaxi etc zijn stoffen die erg agressief zijn op je wasgoed. Daarom gebruiken wasmiddelen deze stoffen ook NIET in de wasmiddel bij fabricage. 
Dit is natuurlijk niet voor niets.
Je beschadigd kleding hiermee. Was dus alleen hiermee als je vlekken hebt en dan ook op de vlek en niet standaard een beetje door je wasmiddel. 
De moderne wasmiddelen zijn erg goed tgenwoordig. Oxiaxi leverancier heeft echt niet meer verstand van wassen dan de wasmiddelen fabricanten.
Gr  Bas

Raasje (Gast)
Geplaatst op 06-02-2015 om 14:01

Ik heb een witte wollen jurk waar ik laatst een gele vlek in heb opgemerkt. Ik heb deze een dag in bleekwater laten weken en nou zit de jurk vol met gele vlekken. Weet iemand wat ik hiermee kan doen? 

Blijfblij (Gast)
Geplaatst op 20-10-2014 om 16:58

Deppen met pure schoonmaakazijn werkt ook

S-je
Geplaatst op 20-10-2014 om 11:52

Niet alleen nawassen, ook voorwassen op de hand! Nooit met al die ammoniak zo in de wasmachine stoppen.

Dit kan zowel je wasgoed als je machine beschadigen. Bovendien kan de ammoniak chemisch reageren met je wasmiddel en dat kan ernstige gevolgen hebben.

Sonja (Gast)
Geplaatst op 20-10-2014 om 10:21

Héél afdoend om zweetvlekken uit zowel witte als gekleurde T-shirts e.d. te verwijderen: Doe in een emmer lauwwarm water met een goede scheut ammoniak. Terwijl de T-shirt nat is, nog wat extra pure ammoniak onder de oksels ervan. Laat het geheel een uurtje of twee weken. Was na en ... weg die zweetvlekken. Eventjes nawassen.


Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 17-10-2014
Hits: 16414
Categorie: 
Vlekken, Wassen en strijken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Gele vlekken in witte kleding, transpiratievlek, zweetvlek