Volg ons via
 
 

Blauwe regen, pas op voor vlekken in je kleding!

Blauwe regen | Mysterieuze gele vlekken in kleding na het wassen worden vaak veroorzaakt door wisteria.

Kleding wil na een wasbeurt weleens gele vlekjes hebben die er voor het wassen niet in zaten.

Een oplossing om de vlekken weg te krijgen heb ik niet, maar de oorzaak is na heel veel onderzoek wel bekend.

In het Brabants Dagblad heeft een artikeltje gestaan over mysterieuze gelige vlekken in net gewassen kleding. In eerste instantie wordt de schuld gegeven aan de wasmachine.

Na vervanging wasmachine blijven de vlekken in de kleding verschijnen. Maakt niet uit welke stof het is, er zitten vlekken in en die vlekken verschijnen blijkbaar bij 1 op de 5 wasbeurten.

Een mevrouw die dit probleem ook bij de nieuwe wasmachine bleef houden is verder gaan onderzoeken. De waterleidingmaatschappij heeft naar het probleem gekeken, kon in eerste instantie niks vinden. TNO is erop gezet, kon ook niks vinden.

Uiteindelijk was de conclusie dat het moest gaan om een stof die reageerde op kalk in het waswater. Inmiddels heeft onderzoek uitgewezen dat het gaat om de Blauwe Regen.

Dus heb je een Blauwe Regen in de tuin staan of ben je in de buurt geweest? Dat is de boosdoener.
 
Bij het snoeien van de Blauwe regen kun je bijna onzichtbare druppels op je kleren krijgen. Die druppels komen in de wasmachine in aanraking met calcium (=kalk) dat in het waswater zit en daardoor ontstaan die bruine vlekken.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
6 reactie(s)
Oetel (Gast)
Geplaatst op 18-08-2014 om 08:58

Ik kreeg de blauwe regen vlekken ook niet uit. Alles geprobeerd. Heet wassen, pure gloor, vanish, groene zeep ossegalzeep, shout. Totdat ik de tip vond die wel werkte. Een papje maken van zout en verse citroensap. Dit op de plekken gesmeerd, 15 minuten intrekken daarna de was gedraaid. Men het was een stuk minder. Na 3 keer wassen was alles weg...

Emmetje (Gast)
Geplaatst op 27-07-2014 om 22:01

Zelf had ik ook vlekken van de blauwe regen in mijn kleding. Ik had alles geprobeerd, 95gr wassen tot allerlei middeltjes. Als laatste dacht ik "als ik die (witte) broek toch weg moet gooien, kan ik nog proberen met glorix de vlek te behandelen". Dit hielp, de vlek verdween als sneeuw voor de zon. Ik had een wasbak met warm water vol laten lopen, hierin een flinke scheut chloor in gedaan, de broek erin en even in laten trekken. Als nog op de vlek zelf ook glorix gedaan. Let wel  goed op, niet alle gekleurde kleding kan tegen chloor en zullen witte vlekken veroorzaken.

 

S-je
Geplaatst op 26-07-2014 om 21:39

Hier worden 3 verschillende schoonmaakmiddelen gecombineerd gebruikt. Let daarmee op! Die kunnen op elkaar reageren en evt. slecht zijn voor de gezondheid en/of het textiel.

vd Wiel (Gast)
Geplaatst op 26-07-2014 om 12:36

Kledingstuk eerst nat maken, dan de vlekken bedruppelen met Dr. Beckmann Roest & Deodorant Vlekkenduivel Vlekkenverwijderaar en tenminste een uur laten inwerken. Vervolgens een heet (± 50°C) sopje van biotex en vanish oxi action en het kledingstuk daarin een nacht laten weken. Hierna een wasgang in de machine laten draaien. Er kunnen dan nog (vage) vlekken zijn, die kunnen dan worden behandeld met ossengalzeep en een nagelborstel (Stevig borstelen, dat wel! En er kan dan wat kleurverlies op de geborstelde plek optreden, alsof het kledingstuk gestonewashed is; maar dat vind ik minder erg als die roestvlekken).

Martin van der Haven (Gast)
Geplaatst op 06-09-2013 om 11:59

Vlekken veroorzaakt door blauwe regen krijg je eruit door te wassen op 95 graden. Helaas kan niet alle kleding tegen deze hoge wastemperatuur.

Marijke (Gast)
Geplaatst op 27-07-2013 om 10:43

Hoe krijg ik vlekken van de Wisteria ( blauwe regen ) uit mijn shirt?

Wie weet de oplossing?

 

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 02-02-2010
Hits: 11603
Categorie: 
Vlekken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
blauwe regen, gele vlekken, wassen, wisteria, kalk, calcium, vlek, vlekken,