Volg ons via
 

Smeerolievlek uit textiel verwijderen

Smeerolievlek uit textiel verwijderen | Tips voor het verwijderen van vlekken van smeerolie uit kleding en andere stoffen.

Er zijn verschillende manieren om vlekken van smeerolie te verwijderen:

Leg een laag absorberend papier op en onder de vlek (dus aan 2 kanten van het textiel). Ga er met een warm strijkijzer overheen. Ververs steeds het papier.

Daarna met een doekje met wasbenzine deppen. Dit deppen herhalen tot de vlek weg is. De plek van de vlek insmeren met een papje van wasmiddel en gewoon wassen in de wasmachine.

Of:

Schraap het vet zoveel mogelijk weg met een mesje en dep met keukenrol. Bestrooi de smeerolievlek vervolgens met wat talkpoeder. Zuig dat na ongeveer 12 uur op en behandel de vlek na met benzine, ammonia of terpentine.

Of:

Als je een olie- of smeervlek in je kleren heb, smeer deze dan in met dreumex\garage-zeep. Doe dit wel zo snel mogelijk nadat de vlek in je kleren is geraakt. Maak de vlek even vochtig met wat water smeer er de zeep op. Een beetje inwrijven op rollen en een nachtje laten liggen. Doe het de dag erna in de was op het gewone programma. (met dank aan "kijkdoos")

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

3 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 04-04-2007
Hits: 125726
Categorie: 
Vlekken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
smeerolievlek uit textiel verwijderen, smeervlek, smeerolie, olievlek, vlek verwijderen, vlekken van smeerolie