Volg ons via
 
 

Kaarsvet verwijderen

Kaarsvet verwijderen | Handige tip voor het verwijderen van kaarsvet uit een tapijt, van kleding of een laminaatvloer.

Om kaarsvet te verwijderen uit bijvoorbeeld een tapijt, kleding of van een laminaatvloer, kun je het beste een stevig stuk papier (dikker keukenpapier of een papieren zak van de groenteman) op de vlek leggen. Ga hier vervolgens overheen met een lauw strijkijzer. Zorg er wel voor dat je steeds een nieuw stuk papier pakt. Anders smeert de vlek uit. Door de hitte wordt het kaarsvet opgenomen in papier.

Op plaatsen waar je met het strijkijzer niet kan komen kan je de haardroger gebruiken, dit werkt perfect en laat geen krassen na.

Let op met natuursteen: veel mensen branden tijdens de kerstdagen kaarsjes voor een dierbare op een grafsteen. Kaarsvet trekt echter in in het poreuze natuursteen en kan daarom niet meer worden verwijderd. Beter is het om gebruik te maken van elektrische kaarsjes, een graflantaarn of een kaars in omhulsel.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
7 reactie(s)
S-je
Geplaatst op 18-12-2016 om 10:19

Muurverf is doorgaans op waterbasis en kaarsvet is vet. Water houdt niet mooi op vette ondergrond. Eerst dus de vette vlekjes voorzichtig wegschuren.

Marlinda (Gast)
Geplaatst op 18-12-2016 om 07:30

Man,lief blaast kaars uit ,nu zit er soort van kaarsvet van een geurkaarje ,tegen mijn witte muur ; mijn vraag is : kan ik daar de volgende dag over heen sausen met muurverf / latex

Linda Dewispelaere (Gast)
Geplaatst op 05-02-2016 om 17:45

Kaarsvet verwijderen op inox kader rond open haard?

Met dank!

Linda (Gast)
Geplaatst op 14-09-2012 om 23:43

M, misschien lukt het als je de plek verwarmt met de fohn zodat het kaarsvet smelt, en dan direct dept met keukenrol. Als dat niet werkt kun je ook baking soda op de plek strooien en dan verwarmen met de fohn. Het vet trekt dan (als het goed s...) in het poeder.


m vestjens (Gast)
Geplaatst op 05-09-2012 om 23:15

hoe kaarsvet verwijderen uit een betonnen tegel

Bianca (Gast)
Geplaatst op 30-08-2012 om 17:08

Allemaal heel erg bedankt mijn lieve zoon dacht ik doe een romantische en steek allemaal kaarsjes op voor zijn vriendin heel de vloerbedekking onder de kaarsvet keukenrol en een strijkijzer werkt perfect joepie het is eruit en de oren van mijn zoon doen nog pijn 

Corine (Gast)
Geplaatst op 06-09-2011 om 11:33

Kaarsvet uit een pas geverfde hele lange en grote muur!! Hoe krijg ik dat er uit??

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 10-12-2007
Hits: 89688
Categorie: 
Vlekken, Feestdagen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
kaarsvet verwijderen, kaarsvet in tapijt, kaarsvet in kleding, kaarsvet op laminaat, kaarsvet in natuursteen, kaars, kaarsvet, druipen, vlek