Volg ons via
 
 

Toilet kalkringen verwijderen

Toilet kalk verwijderen | Tips voor het schoonmaken van (oude) kalkringen in de wc pot.

Als je kalkringen wilt verwijderen uit het toilet dan ga je als volgt te werk. Sluit het water af en spoel door. Spuit onverdunde witte azijn in de toiletpot. Een halfuurtje laten staan en dan uitschuren met een stukje fijn schuurpapier. 

Bij oude kalkringen moet je dit een paar keer herhalen.

Een tweede optie is om een paar reinigingstabletten voor een kunstgebit in het toilet te laten vallen en deze een nacht te laten staan. Vervolgens de toiletborstel onder de rand doorhalen en de WC doorspoelen.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
6 reactie(s)
Hella (Gast)
Geplaatst op 06-05-2014 om 16:25

Je kunt de pot ook reinigen met cola (bevat citroenzuur) neem stevig keukenpap. sop dit in de bak met cola en bekleed de binnenkant van de pot ermee, laat dat een uur weken  verwijder het papier(niet doortrekken) en maak alles normaal schoon.

Hella (Gast)
Geplaatst op 06-05-2014 om 16:07

W C eend langs de rand van de pot spuiten afdekken met wc papier half uur laten zitten en normaal schoonmaken.

Caroline (Gast)
Geplaatst op 06-05-2014 om 08:47

Ik zelf doe het met azijn. eerst kook ik de waterkoker met azijn om te ontkalken. en dat gooi ik in de w.c. even laten staan en weg zijn de resten. niet met schuurpapier dat tast toch de laklaag aan en die wil je daar graag behouden.

Hannah Habraken (Gast)
Geplaatst op 05-05-2014 om 07:09

Gewoon een sopje maken met groene zeep en soda, kokend heet, na een kwartier goed schoonmaken met een plastic pannenspons. Vooral onder de randen. Dan een nacht laten staat. Schuurpapier in een toilet ik moet er niet aan denken....

Suus (Gast)
Geplaatst op 25-01-2013 om 12:09

Ik heb van de week bruistabletten (steradent) geprobeerd. Dit werkte niet. Toen heb ik al het water uit de  pot gehaald. Toen gevuld met azijn en wat wc papier in het azijn gedoopt. Dit heb ik weer tegen de gelige plekken "geplakt". Na een dagje laten staan spoelde ik alles!!!!! weg!!!n Ik heb niet hoeven schrobben!!

elly (Gast)
Geplaatst op 29-03-2012 om 17:46

helaas niet werkzaam bij een hangtoilet

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 26-09-2007
Hits: 18765
Categorie: 
Vlekken, Schoonmaken & poetsen, De Badkamer, Schoonmaken met azijn
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
toilet kalk verwijderen, wc kalk schoonmaken, kalkringen, kalk, kalkaanslag, sanitair, sanitairreiniger, kunstgebitreiniger