Volg ons via
 
 

Douchedeur glazen, verwijder witte kalkvlekken

Douchedeur | witte kalkvlekken verwijderen van glazen douchedeur.

Na enige tijd ontstaat er op je glazen douchedeur witte kalkafzetting. De kalkvlekken verdwijnen als je de glazen douchedeur afneemt met een in azijn gedrenkte doek. Bovendien gaat de deur er mooi van glimmen. 

Bestaat de douchedeur uit twee delen en zijn er plekjes waar je lastig bij komt, vul dan een plantenspuit met een oplossing van azijn/water, citroenzuur/water, of een ander niet-schuimend mengsel. Zet de sproeikop op de harde-straal stand, en spuit de rotzooi naar één richting weg. In het begin is een heel dun ragertje handig, maar als de meeste aanslag weg is, gebruik je het mengsel als dagelijks of wekelijks onderhoud. Bewaar het mengsel daarom op de badkamer, het is namelijk ook handig voor de andere badkamerklussen.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
5 reactie(s)
JB (Gast)
Geplaatst op 22-02-2015 om 11:28

Ik heb hetzelfde voor als Stephen277 

Ik heb een douchedeur van mat glas aan de buitenkant. onze poetsvrouw heeft de deur geassen maar ze heeft strepen van zeep achtergelaten op dat matte gedeelte van de douchedeur. Als je er met water overgaat, gaat het weg maar als het opgedroogd is keert het weer terug. Echt geen zicht. Wat te doen?

S-je
Geplaatst op 30-10-2014 om 11:12

Als je meteen nawrijft met een droge doek (een theedoek of een hydrofiel luier bijvoorbeeld), blijf je dan ook strepen zien? Ik krijg alles namelijk streeploos op die manier.

Vanderbauwede Martine (Gast)
Geplaatst op 29-10-2014 om 19:27

Heb strepen op mijn matglazen deur. Het is de deur van de living. Elke week met een zeemvel kuis ik ze af en als ze nat is ,is alles ok, maar als ze droog is zie je opnieuw de strepen van de richting dat ik gewreven heb.Hoe krijg ik mijn dure deur terug als nieuw?

S-je
Geplaatst op 14-06-2012 om 15:55

Ik vraag me af of het strepen van de zeep zijn. Je zou bijna denken dat het gewoon krassen in het matglas zijn. Die verdwijnen als ze natgemaakt worden, maar worden weer zichtbaar zodra het glas opdroogt.

Stephen277 (Gast)
Geplaatst op 14-06-2012 om 15:46

Ik heb een douchedeur van mat glas aan de buitenkant. onze poetsvrouw heeft de klink van deze deur proberen wassen maar ze heeft strepen van zeep achtergelaten op dat matte gedeelte van de douchedeur. als je er met water overgaat, gaat het weg maar als het opgedroogd is keert het weer terug. wat te doen?

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 12-01-2007
Hits: 52700
Categorie: 
Vlekken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
douchedeur, glazen douchedeur, kalkvlekken verwijderen, kalkafzetting, ontkalken, badkamerspray