Volg ons via
 
Categorie: Tuin en balkon
Sanne (Gast) Sanne (Gast)
  • 08-06-2014

hoe verwijder ik roestvlekken uit marmeren tafel ?

Heb roestvlekken op een marmeren blad welke gebruikt wordt als buitentafel

Er zijn 7 antwoorden gegeven
7 antwoorden
edo (Gast)
Geplaatst op 24-08-2020 om 11:57

WATERSTOFPEROXYDE 3 of 6 % is perfect.
vouw een keukenrol papiertje een paar keer dubbel en breng daar de waterstofperoxyde op. dan goed over de vlek wrijven. gebruik steeds weer een schone kant van het papier en ga net zo lang door tot het papier wit blijft. SCHOON!

Mark roos (Gast)
Geplaatst op 29-03-2016 om 16:28

In marmer verschijnt van binnenuit altijd roest. Simpelweg om het feit dat marmer natuursteen is en ijzererts bevat. Op Den duur gaat die erts roesten en dat zie je aan het oppervlak. Je krijgt het er met geen mogelijkheid uit. Het hoort er nu eenmaal in.

Marianne (Gast)
Geplaatst op 23-07-2014 om 18:53

Leg er een spons/doek op vol met coca cola, heel simpel maar werkt als een tierelier. even laten trekken en dan schuursponskant gebruiken en weg istie :)

willem (Gast)
Geplaatst op 17-06-2014 om 08:28

Met Thinner

Elootje (Gast)
Geplaatst op 08-06-2014 om 23:11

Je kunt het proberen met een schuurmachine met jif  dat deed hier de man die de vensterbank kwam repareren, hij maakte het een beetje nat een polijstte dat een minuut of tien een het glom weer als vanouds.

Kôlleke
Geplaatst op 08-06-2014 om 17:11

Ha Sanne,

S-je heeft gelijk. Roest kan je oplossen met een zuur. Nadeel is dat zuur marmer oplost...

Er schijnt een (duur) anti-roestmiddeltje van HG op de markt te zijn dat je volgens hen ook voor marmer kunt gebruiken. Ik weet niet wat daar in zit.

Ik heb ergens anders gelezen dat het zou kunnen lukken met een oplossing van oxaalzuur (1:10). Dit wordt ook gebruikt om het weer uit hout te krijgen. Oxaalzuur is zwak zuur, daar lost je marmer niet ineens in op. Wel goed naspoelen met water.

Laat je weten of het gelukt is?

S-je
Geplaatst op 08-06-2014 om 12:31

Hoi Sanne,

Ik heb zelf ook roestvlekken op een marmeren bovenblad van een antiek nachtkastje. Die zijn er op geen enkele manier uit te krijgen. Marmer is poreus en dat roest is erin getrokken.

Bovendien is marmer natuursteen dus daar kun je niet op gaan poetsen met allerlei agressieve materialen. Roest wordt het makkelijkst verwijderd met iets van een zuur, maar zuur moet je juist op marmer (en ander natuursteen) niet gebruiken want dan hou je ook onherstelbare plekken over. Dus dan val je van de regen in de drup met beschadigde plekken.

Ik vrees dat er niks anders op zit dan er vrede mee te hebben dat je marmeren tafelblad roestvlekken heeft.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.