Volg ons via
 
Categorie: Schoonmaken
Kees Knegt. (Gast) Kees Knegt. (Gast)
  • 03-08-2014

Is er een middel om mijn zitbank te reinigen?

Ik heb een stoffe bank, door het het langs de bank lopen is deze erg smerig geworden.
Om daar voor een nieuwe bank te kopen, hij is voor de rest prachtig, gaat me te ver.
Hoe kan ik dat het beste schoon maken.

Er zijn 7 antwoorden gegeven
7 antwoorden
kopstubber (Gast)
Geplaatst op 01-09-2014 om 21:48

NOOIT  ZOMAAR MEUBELSTOF REINIGEN! Vaak zit er op de meubelstof een laagje spul dat er voor zorgt dat vuil afgestoten wordt. Als je gaat poetsen met sop was je ook dit laagje er af. Dan trekt de stof van het meubel juist stof aan. En wordt het dus héél snel verschrikkelijk smerig. Door een bedrijf laten reinigen én er weer z'n stof afstotend laagje op laten aan brengen.  Ik kon na een poets-manie 2 vrij nieuwe banken weggooien :-(Connie Vissers (Gast)
Geplaatst op 25-08-2014 om 20:50

Sopje maken van Biotex groen.

Afborstelen en met een schone doek nawrijven. De bank is weer nieuw !!

Katje (Gast)
Geplaatst op 06-08-2014 om 09:19

Je kunt ook bij action spuitbus kopen voor textiel reinigen opspuiten 2min daarna met borstel of schone doek af doen heb je geen water nodig
wel eerst op een plek die niet zichtbaar is uitproberen

S-je
Geplaatst op 04-08-2014 om 12:04

Dan denk ik dat ik het gewoon zou proberen met een sopje van groene zeep. Daar krijg ik ook altijd zo ongeveer alle vlekken uit kleding mee weg, dus bij een bankstel moet het ook lukken.

Sopje niet met teveel zeep aanmaken want dan krijg je het ook niet meer goed van de stof van je bank af en dan blijf je zeepvlekken houden.

Een oxy-produkt zoals Arne noemt zou ik persoonlijk niet doen omdat ik ook weleens gehoord heb dat zo'n oxy-produkt juist vlekken maakt als je het niet goed afspoelt. Bovendien vraag ik me af of een oxy-produkt een ontvettende werking heeft. Grote kans namelijk dat de vlekken op je bank ook huidvet bevatten van het langslopen en zitten en vet krijg je niet weg met een middel dat niet ontvet.

Dus vandaar dat groene zeep een beter idee lijkt.

Kees Knegt (Gast)
Geplaatst op 04-08-2014 om 10:55

Ik heb een corduroy bank en de kleur is beige.

Ik bedank nu al op de positieve reactie's. ik hoop dat er een tip bij zit waar ik mee verder kan(ik ben een beetje gek op die bank) Gr. Kees

arne (Gast)
Geplaatst op 04-08-2014 om 09:25

In de schoonmaak gebruikten we voor reiniging van stoelen (reclame verwijderd door moderator). Een geweldig middel tegen huidvet maar waarschijnlijk is dit alleen beroepsmatig verkrijgbaar. Je hebt er ook speciale apparatuur voor nodig.


Ik vond de volgende tip:

Vieze vlekken van handen op de armleuningen van uw stoffen bankstel krijgt u weer weg door een sopje te maken van warm water en oxi-action. Met een oude tandenborstel goed op de vieze plek inborstelen en wegvegen met een vochtige schone witte doek. Zodra er geen vuil meer afkomt even nawrijven met een schone vochtige doek en laten drogen.

S-je
Geplaatst op 03-08-2014 om 17:36

Van wat voor soort stof is je bank? En wat voor kleur? (Op een witte bank kun je namelijk met andere schoonmaakmiddelen aan de slag gaan dan op een gekleurde bank).

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.