Volg ons via
 
Categorie: Wassen
anja (Gast) anja (Gast)
  • 17-08-2014

Plotseling roodachtige vlekken in donkere was?

In donkere kleding komen plotseling na het wassen roodachtige vlekken terwijl het al een aantal jaren gewassen wordt. Heeft iemand enig idee wat hier de oorzaak van kan zijn? Ik gebruik overigens al jaren hetzelfde wasmiddel voor bonte was.

Er zijn 12 antwoorden gegeven
12 antwoorden
anja (Gast)
Geplaatst op 18-08-2014 om 10:51

Dank je wel Oetel voor de tip, ik ga het zeker proberen!

Oetel (Gast)
Geplaatst op 18-08-2014 om 08:59

Ik kreeg de blauwe regen vlekken ook niet uit. Alles geprobeerd. Heet wassen, pure gloor, vanish, groene zeep ossegalzeep, shout. Totdat ik de tip vond die wel werkte. Een papje maken van zout en verse citroensap. Dit op de plekken gesmeerd, 15 minuten intrekken daarna de was gedraaid. Men het was een stuk minder. Na 3 keer wassen was alles weg...

anja (Gast)
Geplaatst op 17-08-2014 om 22:41

Wat een toeval, over deze optie zaten we vanavond toevallig te praten. Ik denk dat ik het met deze kleding niet meer doe want we hebben ze al lang genoeg gedragen maar ik houd het zeker in gedachten voor als het nog eens gebeurd. 

Dank je wel voor het meedenken en mocht ik er ooit achter komen hoor je van me.

S-je
Geplaatst op 17-08-2014 om 22:07

Het is wel een leuk speurwerkje op deze manier! Maar daar is je wasgoed niet mee gered.

Mocht je het nou zonde vinden om die kledingstukken weg te doen omdat die vlekken blijvend zijn, dan zou je ze nog een wasbeurt kunnen geven met zwarte textielverf. (te koop bij de meeste drogisten).

Zo heb ik in het verleden al verschillende kledingstukken een 2e kans gegeven! Ideaal! Verfpoeder in je wasmachine, bepaalde hoeveelheid keukenzout erbij (zie verpakking! Geen zout kopen van het textielverfmerk want dat is onnodig duur. Gewoon goedkoop keukenzout). Draaien op 40 graden!

Daarna diezelfde kledingstukken meteen weer wassen op 40 graden met een gewoon wasmiddel en tjoepa, mooi zwart allemaal! Door die extra wasbeurt zijn meteen alle restjes zwarte verf uit je machine. En mocht je het niet vertrouwen dan laat je hem nog een keer leeg draaien met een handje soda op 95 graden.

Hou wel in gedachten dat het kan gebeuren dat die verf uitgerekend op die vlekken niet pakt dus dat je het alsnog allemaal weg moet doen. Maar niet geschoten, is altijd mis!

Laat je nog iets weten hoe het verder afgelopen is? Mocht ik nog dingen bedenken die de oorzaak van die vlekken kunnen zijn, dan meld ik me.

anja (Gast)
Geplaatst op 17-08-2014 om 21:50

Nou S-je, twee weten er meer dan een hoor dus alle ideetjes zijn welkom!! De kleding is op dezelfde plekken gedragen maar of er blauwe regen was.......daar moet ik het antwoord schuldig op blijven. 

Het blijft dus lastig.

S-je
Geplaatst op 17-08-2014 om 20:58

Het ligt er al aan waar in frankrijk je die kleding gedragen hebt die nu vlekken heeft. Waarschijnlijk heb je die andere donkere kledingstukken dan gedragen op een plek waar de textiel niet blootgesteld is geweest aan het spul wat nu de vlekken veroorzaakt.

Ik brainstorm maar wat he?!

In frankrijk ook niet in de buurt van bijv. een blauwe regen geweest?

anja (Gast)
Geplaatst op 17-08-2014 om 19:30

Ja inderdaad maar meerdere andere donkere stukken ook en die hebben na het wassen in frankrijk geen last. Daarom is het ook zo raar...

S-je
Geplaatst op 17-08-2014 om 19:22

En de kledingstukken die die vlekken hebben, zijn die allemaal mee op vakantie in frankrijk geweest?

anja (Gast)
Geplaatst op 17-08-2014 om 19:07

Dat kan ik inderdaad eens opzoeken.

In mijn lichte wasgoed zit het niet, overigens ook niet in àl mijn donkere wasgoed hoor maar in een enkel stuk.

S-je
Geplaatst op 17-08-2014 om 18:45

Misschien zijn er meer bomen/struiken waarvan het vocht op dezelfde manier met kalk reageert als het vocht van de blauwe regen.

En in je lichte wasgoed heb je die vlekken niet?

anja (Gast)
Geplaatst op 17-08-2014 om 18:37

Dank je voor je reactie, S-je. 

Nee ik heb geen blauwe regen in de buurt. 
Ik kreeg het eerst in een zwarte korte broek die ik in Frankrijk waste en gaf toen het chloorgehalte in het franse water de schuld maar nu zit het ook in een donkerbruin hemdje en een donkerblauw poloshirt.....

S-je
Geplaatst op 17-08-2014 om 18:23

Mogelijk zaten er in die donkere kleding (onzichtbare) vlekken die reageren met bijv. kalk in het waswater. Zie dit artikel over vlekken in wasgoed door vocht van de zogenaamde Blauwe Regen. Heb je zo'n boom/struik in je nabije omgeving?

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.