Volg ons via
 
Categorie: Wassen
eggy (Gast) eggy (Gast)
  • 17-08-2014

Wasgoed ruikt niet fris na wassen, waar kan dit aan liggen?

Mijn wasgoed ruikt niet fris na het wassen ,waar kan het aanliggen. Ik gebruik genoeg wasmiddel, laat de wasmachine altijd los staan na gebruik, hij krijgt regelmatig een zakje voor het schoonmaken van de machine en af en toe een handje vol soda. Wat nu te doen??

Wie weet de oplossing voor mij ,groeten van Eggy

Er zijn 9 antwoorden gegeven
9 antwoorden
Renee (Gast)
Geplaatst op 20-11-2016 om 12:33

hoi,

Ik heb de absolute oplossing voor dit probleem. Het is niet moeilijk, maar vergt wat discipline.

Allereerst mijn verhaal: ook ik heb al 5 jaar lang lopen vechten tegen de vies ruikende was. Was die er schoon uitkomt, maar zodra 'ie een beetje vochtig wordt, begint te stinken. Een weeë schimmelige lucht. Bah. 
Niets hielp. We maakten de machine schoon met soda, met bleekwater, met dasty (Wibra). Het leek even te helpen, maar al snel stonk alles weer.

Nu hebben we de oorzaak gevonden. En het is NIET, zoals overal wordt gezegd, een vieze machine. De onze was namelijk niet vies, we wassen wekelijks minstens 2x een kookwas, wat 'm schoonhoudt. 

Het blijkt allemaal te komen door de synthetische (sport-) kleding die we wassen. Die geeft de geur af. 

Wat moet je doen voor een frisse was. Hier het stappenplan. En geloof me: HET WERKT ECHT!

1 - reinig je machine eenmalig grondig. Laat 'm een kookprogramma draaien met een halve kop soda erin. Leeg natuurlijk. Doe dit 1x per half jaar

2 - maak een scheiding in je wasgoed: synthetische (sport)kleding apart, en ook Fleece apart. Doe dit NOOIT meer bij gewone katoenen was. 

3 - Als je synthetische (sport)kleding of fleece wast (altijd apart dus!), gooi hier 2 kopjes azijn bij per wasbeurt. De azijn weekt het opgedroogde zweet tussen de piepkleine synthetische porien los. Dat lukt met gewoon water en zeep niet. En die 2 kopjes mag je ruim nemen: een halve liter per wasbeurt is ook prima. Kost amper iets, die azijn.

4 - Azijn hoeft alleen maar bij Fleece of Synthetische sportkleding. Bij katoen niet nodig.

Als je zo de was apart wast, en de azijn-tip gebruikt, is de stank weg. Echt. 

En die azijnlucht? Zit echt niet meer in je was, als 'ie eruit komt. Geen zorgen. 

Werkt het ook bij jou? Zeker weten, maar laat hieronder nog even weten.....

groet,
Renee

kopstubber (Gast)
Geplaatst op 01-09-2014 om 21:56

Gebruik je misschien juist te véél wasmiddel? Daardoor kan het niet voldoende uitspoelen.

Als de was begint te ruiken na het drogen, is de oorzaak waarschijnlijk dat het toch niet helemaal droog was en dan opgevouwen in de kast begint te stinken.

Mir (Gast)
Geplaatst op 01-09-2014 om 10:52

Bij ons stonk de was na het wassen nadat ik overgestapt was van wassen op 60 graden naar alles op 30 graden. Vooral sportkleding en ander zweterig goed werd dan niet goed schoon. Sinds ik die dingen weer op 60 graden was, heb ik er geen last meer van. 

Gerrit (Gast)
Geplaatst op 30-08-2014 om 18:28

Inderdaad eens per een of twee  maanden de wasmachine heet laten draaien met een flinke scheut azijn. En nooit de deur geheel sluiten tussen de wasbeurten.

j. brouwers (Gast)
Geplaatst op 22-08-2014 om 18:58

je mag 1 x per maand je machine met soda laten draaien op 75 graden (zonder was), meteen erna idem met een kopje huishoudazijn, ook zonder was.
Sommige mensen gebruiken ook azijn i.p.v. wasverzachter, daar gaat de was ook gek genoeg fris van ruiken. en is meteen goed voor je machine.
Ik ben ook weer overgestapt op poeder, is nog goedkoper ook.

S-je
Geplaatst op 19-08-2014 om 20:03

Ik heb van een wasmachine-reparateur begrepen dat helemaal niet wassen met vloeibaar wasmiddel het allerbeste is. Gewoon altijd poeder.

Marian (Gast)
Geplaatst op 19-08-2014 om 19:12

Wissel het gebruik van vloeibaar wasmiddel af met gebruik van poederwasmiddel.

Als je altijd vloeibaar gebruikt, blijft er een laagje achter in de afvoer en tussen zeepbakje en trommel. Daar kunnen bacterien in gaan zitten en daarvan gaat je was en wasmachine ruiken. 
Poederwasmiddel zou het allemaal weer wat schoon schuren in de machine. Bij mij helpt dit prima. 
Soda is slecht voor evt. aluminium delen van je machine!!

marianne Dijkhuizen (Gast)
Geplaatst op 18-08-2014 om 07:38

Doe eens per maand een halve fles schoonmaakazijn in de wasmachine en laat dit een nacht in de wasmachine staan. Je kan hierna gewoon een was draaien met de azijn erin. Het werkt tevens als een wasverzachter. De geur van de azijn ruik je niet.

S-je
Geplaatst op 17-08-2014 om 21:39

Zie hier nog wat tips wat betreft onderhoud wasmachine. Mogelijk zitten daar nog handelingen bij die ervoor zorgen dat je wasgoed niet meer stinkt na het wassen.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.